sunnuntai 19. heinäkuuta 2015

Jupiter-kakku


Tein 4-vuotiaalle Joose pojalle hänen toivomansa syntymäpäiväkakun. Koska hän on kiinnostunut avaruudesta, Jupiterista ja avaruusaluksista, hänen toiveenaan oli Jupiter-kakku. Muotoilin kakun puolipyöreäksi. Täytteenä oli vaniljamoussea ja tuoreita mansikoita. Päällystin kakun valkoisella marsipaanilla, jota värjäsin oranssilla ja punaisella pastavärillä. Pintaan suihkautin myös kullanväristä helmiäissuihketta.


Avaruusaluksen muotoilin valkoisesta sokerimassasta, kirjaimet suklaanmakuisesta sokerimassasta ja punaisen tähden marsipaanista.


Jupiterin pinnallahan näkyy ns. punainen pilkku ja se oli myös päivänsankarin toiveena kakun pintaan. Kaikissa kuvissa, joita Jupiterista katselin, "pilkku" on ovaalin muotoinen, niinpä yritin saada siitä alkuperäisen näköisen ja muotoisen. Koska päivänsankari oli tyytyväinen kakkuun, sitä tarkkaan katseltuaan, olen minäkin siihen tyytyväinen. Lapsethan ovat yleensä melko kriittisiä ja sanovat mielipiteensä suoraan ja kainostelematta. Tämä oli taas yksi niitä mielenkiintoisia kakkuprojekteja ja ensimmäinen kerta tämän näköistä kakkua. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti