torstai 28. heinäkuuta 2016

Ristiäiskakku pienelle tytölle


Tein ystävän pojantyttären kastejuhlan kahvipöytään kakun.  Koska vieraita oli paljon, tein ison levykakun. Täytteenä kakussa oli vaniljamousse ja mansikan lohkoja. Päälle kakkuun laitoin valkoisesta sokerimassasta levyn ja kermapursotukset. Päälle tulevan kermavaahdon värjäsin osittain punaisella pastavärillä. Sehän tapahtuu siten, että pursotinpussiin vedetään muutama raita haluamansa väristä pastaväriä ja sen jälkeen valkoinen kermavaahto. Sillä tavalla saadaan kivan näköinen pursotus. Pieniä vaaleanpunaisia sydämiä laitoin vielä pursotusten koristeeksi.


Kakun päälle tein muutaman ruusun pinkin ja valkoisen sokerimassan sekoituksesta. Vihreitä lehtiä tein kahta eri kokoa. Kukat ja lehdet näyttääkin kauniilta, puhtaan valkoisella sokerimassalla.


Kastejuhlien päähenkilön nimi haluttiin kakkuun myös koristeeksi. Kauniin nimen pieni tyttövauva saikin. Hyvän nimi valinnan ovat vanhemmat tehneetkin. Se kun ei olekaan mikään helppo tehtävä. Kahden lapsen äitinä on nimien miettimisestä kokemusta. Kyllä joskus miettii, että mitähän vanhemmat ovat ajatelleet, kun ovat antaneet lapselleen jonkun hyvin erikoisen nimen. Pitäisi vanhempien ainakin miettiä sitä, että lapsen ei tarvitsisi koskaan hävetä nimeään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti