maanantai 18. heinäkuuta 2016

Voileipäkakkuja


Taas on kulunut pitkä aika viime postauksesta. Nyt olikin kiireinen viikonloppu leipomusten suhteen. Pitkästä aikaa tein voileipäkakkuja. Kinkkuvoileipäkakkuun laitoin täytteeksi massan, joka sisälsi kinkkua, kurpitsarelishiä ja majoneesia. Kostutin kakun lihaliemellä. Päälle Valion Eila ruohosipulituorejuustoa, jota notkistin hieman majoneesilla. Koristeena palvikinkkua, jäävuorisalaatin lehtiä, pieniä tomaatteja, kurkkua ja sitruunamelissaa.


Toinen voileipäkakku oli kalakakku. Täytteenä oli tahna, joka sisälsi savusiikaa, raejuustoa ja majoneesia. Kuorrutin kakun ruohosipulituorejuusto/majoneesi seoksella. Koristeena jäävuorisalaattia, keitettyä kananmunaa, juustoa, tomaattia, limen siivuja ja sitruunamelissaa.  Leipinä käytin molempiin kakkuihin ruis - ja graham paahtoleipää.


Voileipäkakku on kyllä juhlien suosikki tarjottava. Se on juhlava pöydän koristus ja huomattavasti pienitöisempi, kuin jos esimerkiksi alkaisi värkätä monta kymmentä voileipää. Kun vaan tekee kakusta riittävän kostean niin makukin on kohdallaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti