sunnuntai 8. maaliskuuta 2015

Gluteenittomia sydänpikkuleipiä


Tein tuttavalle gluteenittomia pikkuleipiä samalla vanhalla hyvällä ohjeella. Ohje löytyy gluteenittomat leivonnaiset tunnisteen alta. Nyt oli toiveena, että pikkuleipien väliin laittaisin mansikkamarmelaadia. Mietin pikkuleipien mallia ja päädyin sydämen muotoisiin tällä kertaa. Olen useasti päällystänyt pikkuleivät joko marsipaanilla tai sokerimassalla, mutta nyt pyörittelinkin ne hienossa sokerissa.


Muistan aina kuinka mummuni ja äitini teki "herrasväen" pikkuleipiä. Ne olivat pyöreitä ja niissä oli myös mansikkamarmelaadia välissä ja sokerisia pinnaltaan. Ne maistuivat niin hyviltä ja ne  suorastaan sulivat suussa.
Herrasväen pikkuleivät ovat sellaisia vanhanajan pikkuleipiä, niinkuin lusikkaleivätkin. Ennen vanhaan, kun ei vielä oikein tiedetty mistään sokerimassoista, niin sokerilla sai kauniin pinnan pikkuleipiin.

                  IHANAA NAISTENPÄIVÄÄ KAIKILLE UPEILLE NAISILLE
 

2 kommenttia:

  1. Ihanan näköisiä ja varmasti myös makuisia! Pitääkin laittaa resepti muistiin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Tita. Kokeileppa ihmeessä reseptiä. Marsipaanilla ja sokerimassalla saa kauniit pinnat pikkuleipiin.

      Poista