sunnuntai 11. lokakuuta 2015

Gluteeniton appelsiini-tuorejuustokakku


Tein taas gluteenittoman appelsiini-tuorejuustokakun. Tällä kertaa tekeminen menikin melkoiseksi teatteriksi. Ensinnäkin, toiveena oli, että laitan appelsiinin siivuja myös kakun reunoille. No, kun olin jo kaatanut kakkumassan vuokaan, muistin että voi h***o ne appelsiinit piti laittaa. Ne jäivät siis laittamatta. Se ei ollut kuitenkaan niin katastrofaalista, mutta kun tein ensimmäistä kertaa hyytelön kakun päälle appelsiinimehusta ja liivatteesta, niin se menikin pieleen oikein kunnolla. Jostain syystä mehu oli valunut kakun ja vuoan väliin ja ihmeellistä kyllä vain toiselta puolelta kakkua. Käsittämätöntä. Kakun päälle toivottiin tummia rypäleitä ja koska unohdin ne appelsiininsiivut kakun reunasta, laitoin sitten muutaman siivun kakun päälle ja vielä vähän raastettua appelsiininkuorta.


Kakun massan ohje on seuraavanlainen

1 1/2 purkkia Flora vanillaa vaahdotettuna
2 rasiaa (a´180g) Pirkka appelsiinituorejuustoa
tomusokeria maun mukaan
5 liivatelehteä
n. 1/2 dl appelsiinimehua
Kiille päälle:
3dl appelsiinimehua
4 liivatelehteä
( yleensä laitan 3dl appelsiinimehua ja 3dl hyytelösokeria ja onnistun)
Olen aina ennen tehnyt kakun päälle kiilteen hyytelösokerista ja mehusta ja niin aion tehdä toistekkin. Tällä liivatesysteemillä en lähde toisten enää kokeilemaan. Vanha hyväksi havaittu konsti on ainakin tässä tapauksessa minulle paras.
Tuttavani oli kakkuun silti oikein tyytyväinen ja kun tässä nyt kuvia kakusta katselen, ei se nyt loppujen lopuksi niin pahalta näytä. Tämä taas osoittaa sen että vaikka kuinka monta kertaa teet samanlaista kakkua, voi joskus tulla yllätyksiä onnistumisessa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti