torstai 1. lokakuuta 2015

Gluteeniton kermakakku


Tein taas gluteenittoman kermakakun ystävälle. Kakkupohjan teko gluteenittomana on minulle aina ollut haasteellista. Nyt onnistui pohja kyllä todella hyvin. Käytin tällä kertaa jauhoina puolet perunajauhoja ja puolet maissijauhoa. Kakku oli n. 18 hengelle. Täytteeksi haluttiin perinteisesti mansikkahilloa ja lisäksi laitoin kermavaahtoa, johon sekoitin kinuskikastiketta. Perinteiset kermapursotukset laktoosittomasta kermasta tietysti.


Kakun koristukset sain päättää itse, joten ostin Belgialaisia mansikoita, vihreitä viinirypäleitä ja keräsin omasta puutarhasta kriikunoita, jotka ovat todella makeita. Ajattelin, että nyt en ala hedelmiä enkä marjoja asettelemaan järjestykseen, vaan laitan ne vain kakun päälle. Mielestäni tällainen "sekainen asettelu" on jotenkin raikkaamman näköinen. Minähän en tunnetusti voi sietää "kiillettä" tuoreiden marjojen ja hedelmien päällä, joten jos sitä joku minulle ehdottaa laitettavaksi, yritän kyllä kääntää pyytäjän pään toisiin ajatuksiin. Mutta toki, makunsa kullakin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti