keskiviikko 17. helmikuuta 2016

60-vuotis syntymäpäiväjuhlaniTäytin tammikuussa 60 vuotta ja pidin syntymäpäiväjuhlat Vammalan seukulla eli seuratalolla. Vieraita oli n. 60 henkeä. Tarjoilut toteutettiin ystävän ja oman väen voimin. Tarjolla oli salaattibuffet eli kinkkumakaroonisalaattia, fetasalaattia, waldorfinsalaattia, vihreääsalaattia sekä tomaatti-mozzarella-basilikasalaatti. Lisukkeena pepperonia, hillosipuleita, marinoituja valkosipuleita, oliiveja ja pieniä suolakurkkuja. Juustotarjottimella oli Herkkujuustolan ihanaa Metsurijuustoa, Savu Hilmaa sekä Väinö valkohomejuustoa. Tarjottimelta löytyi myös Peltolan juustolan sinihomejuustoa. Juustoja nautittiin viikunahillon, viinirypäleiden, suolakeksien ja pipareiden kanssa. Leipinä oli tarjolla minun leipomia kaljamäskisämpylöitä, tavallisia sämpylöitä sekä saaristolaisleipää. Myös gluteenittomia sämpylöitä olin leiponut tarjottavaksi.


Kahvipöydästä löytyi sitten kakkubuffee eli erilaisia täyte-ja tuorejuustokakkuja olin tarjottavaksi valmistanut. Kahvia ja teetä oli luonnollisesti tarjolla. Pöytien koristelu oli tyttäreni käsialaa.


Suklaakakku oli täytetty suklaamoussella, pinnalla suklaata ja reunoilla suklaakermapursotukset. Koristeena kullatut suklaapallot ja suklaahelmiä.


Tuorejuustokakuista toinen oli irish-cream makusiirapilla maustettu, pohja oli Pirkka-täytekekseistä ja koristeena minttusuklaata. Mangotuorejuustokakusta ei olekaan lähikuvaa lainkaan, mutta sellainenkin pöydästä löytyi.


Kermakakkuna oli sokerimassa päällysteinen kakku, jossa täytteenä lemoncurdia ja vaniljavaahtoa sekä sitruuna-tuorejuustoa. Koristeena sokerimassa-liljoja kultasuihkeella värjättynä.


Gluteenittomista kakuista toinen oli kermakakku, jossa täytteenä myös lemoncurd-sitruunatuorejuusto-vaniljavaahto täyte.


Toiseksi gluteenittomaksi kakuksi tein mango-tuorejuustokakun, gluteenittomalla keksipohjalla. Pinta kakussa on lasten Piltti-mangososetta ja hyytelösokeria. Kakku oli melko pieni, koska yksi vieraistani vain oli keliaakikko. Tosin, toki näitä gluteenittomia kakkuja voi aina muutkin syödä.

Juhlat onnistuivat täydellisesti, kiitos kaikille vieraille. Kiitos tyttärelleni ihanasta ja liikuttavasta puheesta. Kiitos miehelleni hänen laulustaan ja kitaransoitto esityksestään. Kiitos ystävien kuorolaulusta, joka tuli minulle täytenä yllätyksenä. Kiitos Blue Mary bändille upeista esityksistä ja minun säestämisestäni, laulaessani vierailleni kaksi kappaletta. Kiitos myös meidän oman bändin,  Trapin jäsenille, kun jaksoitte käydä meillä harjoittelemassa monena iltana, valitsemiani kappaleita. Musiikki kuului tärkeenä osana illan kulkuun ja sai toivottavasti kaikki vieraani viihtymään.
2 kommenttia:

  1. Paljon paljon paljon ONNEA!!! ♥
    Juhlat kuulosti ihanilta ja ilmeisestkin aivan täysin juhlakalun näköiset juhlat. Ja nuo tarjottavat...*nam* ei voi kun todeta että "oi jospa oisin saanut olla mukana"!!! :)

    VastaaPoista
  2. Kiitos Nanne paljon onnitteluista. Juhlat onnistuivat kyllä loistavasti ja vieraat viihtyivät. Halusin juhliini rentoa yhdessäoloa ja paljon musiikkia ja todellakin minun näköisethän juhlista tulikin. Tarjottaviakin kehuttiin kovasti. Täytekakkujen takia valvoin juhlia edeltävänä yönä melkein aamuun asti. Mutta mitäpä sitä ei tekisi juhliensa eteen.

    VastaaPoista