lauantai 13. helmikuuta 2016

Keväiset gluteenittomat pikkuleivät


Tuttava pyysi taas tekemään gluteenittomia pikkuleipiä. Koska nämä ovat heillä niin suosittuja, hän pyysi tekemään tupla määrän mitä normaalisti hänelle teen. Näitä tulikin melkoisesti. Melkein sata kahdenkertaista pikkuleipää.


Laitan taas pitkästä aikaa tähän myös näiden pikkuleipien ohjeen

250 g pehmeää voita
2 dl sokeria
1 kananmuna
6 dl gluteenitonta jauhoseosta
1/2 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria

Sekoita kuivat aineet sekaisin. Vaahdota pehmeä voi ja sokeri vaahdoksi ja lisää joukkoon kananmuna. Laita valmis taikina kylmään vaikka muutamaksi tunniksi tai ainakin siksi aikaa, että taikina kovettuu. Taikina tuntuu ensin tosi kovalta ja murumaiselta, mutta gluteenittomia jauhoja apuna käyttäen vaivaa taikinaa notkeammaksi, että pystyt kaulitsemaan. Lisää pöydälle gluteenittomia jauhoja ennen kaulitsemista. Valitse mieleisesi muotti tai useampia, miten haluat. Paista 170° n. 6-7 min. Vahdi paistamista, että pikkuleivät eivät tummu liikaa.
Täytä mieleiselläsi hillolla tai kreemillä. Koristele mielesi mukaan. Minä käytän usein sokerimassaa tai marsipaania.


Näistä pikkuleivistä toivottiin keväisen värisinä. Niinpä valkoinen, vihreä ja sininen olivat nyt näiden pikkuleipien väriskaala. Täytteeksi haluttiin taas vadelmahilloa. Herkullisilta kyllä kaikki näyttävät. Tuttavani oli erittäin tyytyväinen ja silloin olen minäkin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti