perjantai 19. helmikuuta 2016

Dallas-pullia


Tein tässä pari viikkoa sitten Dallas-pullia. Ohje taikinaan on sama vanha johon käytin maitoa, hiivaa, suolaa, kananmunaa, sokeria, kardemummaa, voita ja vehnäjauhoja. Teen taikinan aina koneella,  koska olkapääni ei enää anna myöden käsin alustamiselle. Koneeni tekee kyllä aivan loistavan taikinan. Toki sillä on suuri merkitys mitä sinne kulhoon laittaa. Tärkein asia tietenkin perusaineiden lisäksi on se, että ei koskaan laita liikaa jauhoja. Taikinasta tulee silloin liian kovaa ja pullista kuin kivipalloja. Leivinpäydällä voi aina jauhoja lisätä, jos taikina tarttuu käsiin tai on muuten hankalaa käsitellä. Taikinan teko-ohjetta en voi tarkemmin teille laittaa, koska aineiden määrät on minulla epämääräiset ja teen pullataikinan aina näppituntumalla.
Dallas-pullien täytteen ohjeen nappasin netistä, sivustoa tosin en enää muista, mutta ohje on tällainen

150 g maitorahkaa
150 g voita
11/2 dl sokeria
1/2 dl vaniljakreemijauhetta

Pehmitä voi ja sekoita kaikki aineet tasaiseksi seokseksi ja jätä pöydälle odottamaan levitystä. 
Koska tein litran pullataikinan, tein täytteenkin kaksinkertaisena. Kaulitse taikinasta levy ja levitä täytettä reilusti ja kierrä levy rullalle. Voitele huolellisesti pullat kananmunalla, myös reunat, että kierteet eivät aukene paistamisen aikana. Toki voit laittaa pullat myös paperivuokiin jos haluat.
Pullat ovat todella herkullisia, kannattaa kokeilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti