tiistai 11. kesäkuuta 2019

Gluteenitonta mansikkakakkua


Hei taas pitkästä aikaa. Leipomisrintamalla on ollut melko hiljaista ja ne mitä olen leiponut, on jostakin syystä jäänyt kuvaamatta. Olen minäkin varsinainen bloginpitäjä. No mutta, nyt tein viime viikonlopuksi tuttavalle kesäisen gluteenittoman mansikkakakun.

Kakku on siis gluteeniton ja n. 10 hengelle. Täytteeksi haluttiin jotakin raikasta eli vaahdotin kuohukermaa, lisäsin vaahtoon hieman vaniljakreemijauhetta ja kaksi purkkia Piltti aurinkoinen sosetta. Laitoin kerroksiin myös lemoncurdia.Päällystin kakun kermavaahdolla. Koska kotimaisia mansikoita ei oikein ollut saatavilla, laitoin ulkolaisia kakun koristeeksi. Pesin mansikat ja kuivasin, jonka jälkeen sokeroin ne, tuttavani pyynnöstä.
Sokeri tekee mansikoista tietysti kostean näköiset, mutta niin tehdään kuin "asiakas" pyytää.
Kesäinen mansikkakakku on mielettömän hyvää.  Toivottavasti tämäkin kakku oli sitä.

Kesä on nyt parhaimmillaan ja kohta saamme myös niitä ihania kotimaisia mansikoita. Toivottavasti hintakin on sen verran kohtuullinen, kun satoa on enemmän saatavilla, että voi ostaa taas talven varalle mahdollisimman paljon mansikoita. Mansikka on aina ollut minulle marjoista ykkönen. Söisin niitä vaikka kuinka paljon.

Nautitaan aurinkoisista päivistä ja lupaan aktivoitua taas kirjoittamaan tänne blogiinkin useammin.
Meillä on mukavia musiikkijuttuja tulossa. Niistäkin voisin teille kirjoittaa, jos teitä kiinnostaa. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti