lauantai 15. kesäkuuta 2019

Monenlaisia pullia leivottu tänään


Hei taas. Tänään oli pullan leivontapäivä. Katselin mitä hilloja jääkaapista löytyy ja löytyihän sieltä. Oli purkin loput lemoncurdia ja vadelmahilloa. Raparperihilloa ajattelin ensin laittaa myös, mutta tulinkin toisiin ajatuksiin. Haluan laittaa sitä paahtoleivän päälle, kun sitä ostan seuraavan kerran. Maistoin toki sitä ja se maistui todella hyvältä.
Ensimmäisessä kuvassa on suosikkipulliani eli voisilmäpullia. Ne on niin hyviä ja niin helppo valmistaa. Tavallisia pyöreitä pullia, joihin leikataan päälle aukko saksilla ja se täytetään voilla ja sokerilla. Sen jälkeen voitelu kananmunalla ja uuniin paistumaan.


Toisessa kuvassa on vadelmahillopullia. Kaulitse taikina levyksi ja levitä vadelmahillo levylle. Vedä taikinapyörällä n. 2cm leveitä suikaleita ja taita ne kahtia ja pyöräytä vastakkaisiinn suuntiin ja pyöräytä pullaksi. ( Tulikohan tämä selitys nyt tarpeeksi selvästi ;) vähän epäilen).
Sitten tietysti voitelu munalla ja ja päälle raesokeria.


Kolmannessa kuvassa on pyöreitä kierrepullia ja täytteenä voita ja fariinisokeria. Fariinisokeri sopii pullien täytteeksi tavallisen sokerin sijasta erittäin hyvin.
Silloin pullaan tulee ihana kinuskinen maku ja vaihtelua saa fariinisokerilla myös  ihan tavallisiin korvapuusteihinkin.


Viimeisessä kuvassa on lemoncurd täytteisiä ihania kierrepullia.  Taas kaulitaan taikinasta levy ja laitetaan lemoncurdia levylle. Mitään muuta se ei tarvitse eli ei siis sokeria tähän.
Tehdään pullat samalla tavalla kuin vadelmatäytteiset pullatkin.

Joskus on hyvä tarkistaa jääkaappi, että mitä sieltä löytyykään. Pullan leipominen on tosi mukavaa. Aina voi säveltää kaikenlaista uutta ja täytteiksi voi laittaa vaikka mitä. No ei ehkä ihan mitä vaan,  mutta kaikenlaisia hilloja esimerkiksi.
Nyt on pakastimessa  taas vierasvaraa ja toki ne itsellekkin maistuu.
Leipokaa ihmeessä pullaa. Kuinka hyvältä maistuukaan lämmin pulla ja kylmä maito.

2 kommenttia:

  1. Millä ohjeella teet pullataikinan? Näyttää herkulta.

    VastaaPoista
  2. oijoi miten ihania pullia! En olekaan fariinisokeria koskaan pulliin laittanut, olipa hyvä vinkki! Pitää varmana juhannuksena leipoa pullaa, että saa heti testattua :)

    VastaaPoista