sunnuntai 30. kesäkuuta 2019

Blogihaasteen vastaukset

Casablanca Marokko v. 2011
 Löysin eräästä blogista kivan Blogihaasteen, joka sisälsi 11 kysymystä. En ole aiemmin osallistunut tällaiseen, mutta nyt kysymykset olivat sen verran mielenkiintoisia, että halusin mukaan.

1. Mikä on blogisi tarina ja kuinka se alkoi?

Oli vuosi 2012 ja olin leiponut äitienpäiväksi kakun. Äitienpäivää tuli juhlimaan oma äitini, veljeni ja sisareni perheineen. Silloin tuli puheeksi, että olisi kiva laittaa leivontakuvia jonnekkin muuallekkin talteen kuin vain omiin valokuviin tietokoneelle. Siitä alkoi minun blogini tarina.
Nimi Marsipaaniunelmia tuli siitä, että pidän leipomisesta todella paljon ja unelmoin aina matkustamisesta. Halusin siis jakaa blogissani myös matkakertomuksia ja kuvia lomamatkoistani.

2. Mitä intohimo tarkoittaa sinulle?

Intohimoa on mielestäni monenlaista. Ensimmäiseksi tietysti tulee mieleen intohimo toiseen ihmiseen. Jonkun itselleen tärkeän asian tai tehtävän voi myös mielestäni kokea intohimona.
Laulamiseen ja soittamiseen tulee helposti intohimoinen suhde. Matkustamiseen tulee intohimo hyvin monella ihmisellä, myös minulla on tullut.


Lontoo Englanti v. 2012
3. Mitä teet rentoutuaksesi?

Minulle rentoutuminen tarkoittaa kirjan lukemista, hyvän musiikin kuuntelua ja matkustamista. Myös junamatkat Helsinkiin ovat rentoutumista. Saan istua omien ajatusteni kanssa rauhassa. Hyvät keskustelut ystävien kanssa ovat myös tärkeitä rentoutumiskeinoja ja mitä enemmän nauraa sitä parempi on olo.

4. Viimeisin matkasi?

Viimeisin matkani oli äitienpäivänä Helsinkiin lasteni luokse. Sainkin viettää todellista laatuaikaa rakkaitteni kanssa.
Viimeisin ulkomaanmatkani oli viime vuoden lokakuussa Bulgarian Nessebariin. Matka meni oikein mukavasti hyvän ystävän kanssa, mutta lokakuu on mielestäni liian myöhäinen ajankohta matkustaa Bulgariaan. Lämpötila jäi noin 20 asteeseen. Minulle aivan liian kylmää. Lomamatkalla pitää olla aurinkoa ja lämpöä.
Santa Maria Kap Verde v. 2014
5. Matkustatko yleensä yksin vai ryhmässä?

Ulkomaan matkoja en ole koskaan tehnyt yksin. Olen matkustanut joko mieheni, lasteni tai ystäväni/ystävien kanssa. Soolomatkailuhan on todella suosittua nykyään. Minä pidän itseäni sen verran seurankipeänä, että haluan aina matkaseuraa. Tosin olen myös hyvin ulospäin suuntautuva ihminen, joten uskoisin pärjääväni matkoilla  kyllä yksinkin. Yksin matkustamisessa miettii kyllä  myös turvallisuusasioita. Yhden ihmisen kimppuun on paljon helpompi käydä, kuin esimerkiksi kahden. Tosin, taitaa minulla jo ikä ja ulkonäkö suojata päällekarkauksilta.


6. Unelmakohde, jonne aina olet halunnut matkustaa?

Pariisi on kaupunki, minne olemme tyttäreni kanssa haaveilleet matkustavamme yhdessä. Hän toki on ollut siellä varmaan useammankin kerran. Minäkin olen ollut Pariisin lentokentällä kun matkustimme Marokkoon, mutta sitä ei lasketa :).
Pakko mainita myös toinen kohde, minne haluan vielä joskus matkustaa ja se on New York. Minusta kaikki suurkaupungit ovat vaan niin uskomattomia. Voisin istua jossakin katukahvilassa vaikka koko päivän ja katsella ohi kulkevia ihmisisä.Phan Thiet Vietnam v. 2016

7. Mikä on viimeisin kirja jonka olet lukenut?

Minä olen ollut aina kova lukemaan. Muistan kuinka jo lapsena olin ahkera kirjaston käyttäjä ja se on jatkunut kaikki nämä vuosikymmenet. Rakastan lukemista ja esimerkiksi illalla nukkumaan mennessä on aina pakko lukea edes muutama sivu kirjasta, vaikka olisin kuinka väsynyt.
Viimeisin kirja jonka luin oli Danielle Steelen, Ikuiset ystävät. Olen lukenut kaikki Steelen kirjat jotka on suomennettu (ja niitä on todella paljon) sekä myös muutaman englanninkielisen teoksen. Joku voisi sanoa, että Steelen kirjat ovat silkkaa hömppää, mutta olen asiasta eri mieltä, sillä kaikissa hänen kirjoissaan on aina joku todella vaikuttava aihe. Niissä kerrotaan elämän koko kirjo.

8. Mikä on lempikirjallisuuden lajisi?

Luen enimmäkseen romaaneja, mutta pidän myös todella paljon elämänkerroista. Toki, jos kirjassa on joku jännitysmomentti lisänä, niin sekin on mieleeni. Esimerkiksi Nora Roberts on kirjailija, joka kertoo tarinoissaan myös rikosten ratkaisemisista.


Singapore v. 2018

9. Mitä tykkäät jakaa sosiaalisessa mediassa?

Blogissani kerron tekemistäni leivonnaisista ja annan ohjeita niihin ja laitan kuvia.
Kerron myös matkoistani eri paikkoihin ja haluan jakaa kohteista kuvia.
Instagramiin laitan usein kuvia koirastamme Jassesta. Matkoilta, leivonnaisista ja erilaisista tapahtumista laitan myös kuvia.
Seuraan aktiivisesti monia Instagram sivuja.

10. Mikä on suhteesi asuinpaikkaasi?

Asumme kaupungissa, jossa olen myös syntynyt. Onhan tämä kieltämättä pieni paikka asua. Jos minä voisin päättää, niin asuisin Helsingissä, se on niin ihana kaupunki. Mutta pitää ottaa huomioon miehenikin mielipide, joten asumme siis täällä.
Yksi asia tässä kotikaupungissani on harmittanut minua jo vuosikymmeniä. Täällä ei ole uimahallia vieläkään. Sitä on suunniteltu tänne vuosia ja vuosikymmeniä ja mitään ei vaan tapahdu. Saa nähdä tuleeko sitä koskaan.


Nessebar Bulgaria v. 2018
11. Mitä haluaisit edistää maailmassa?

Tähän voisin ensimmäisenä vastata, että lopettakaa ihmiset turmelemasta meriä ja järviä. Kaikki elävät olennot merissä ja järvissä kärsivät suunnattomasti ihmisten roskaamisesta. Katsoin kerran televisiosta dokumentin, jossa miesporukka pelasti meressä uivia kilpikonnia varmalta kuolemalta. Jokaisen kilpikonnan kaulaan ja jalkoihin oli kiinnittynyt muovisia nauhoja, joita miehet sitten yrittivät irrottaa. Hatunnosto kaikille pelastajille, teette todella tärkeää työtä.
Lopetetaan roskaamasta muutenkin luontoa. Joka kevät on kauhea poru ja polemiikki koirien kakkakasoista ja samaan aikaan ihmiset heittävät luontoon tölkkejä, hampurilaislaatikoita, tupakantumppeja, tupakka askeja ja muuta roinaa. Koirien kakat häviävät ensimmäisen sateen tullen, mutta kaikki muut roskat ovat ja pysyvät.
Pidetään huolta toisistamme iästä huolimatta ja kaikista eläimistä rotuun katsomatta.

Tässä vastaukseni tähän blogihaasteeseen. Nämä ovat mielenkiintoisia. Pitää tarttua toistekkin haasteisiin, jos niitä tulee vastaan.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti