perjantai 30. marraskuuta 2012

Joulutapahtumassa leipomusten kanssa


 Viime viikon lauantaina järjestivät paikallisradio ja pari kauppiasta Joulutapahtuman. Sinne sai mennä tuotteitaan myymään yritykset, yhdistykset ja yksityiset. Niinpä minäkin varasin sieltä myyntipaikan itselleni ja leipomuksilleni. Jokainen myyjä rakensi itselleen myyntipaikan, ainoastaan paikan koko oli rajattu. Myyjiä paikalla oli n. 80. Paikka missä tapahtuma pidettiin, oli entinen rautakaupan halli. Sen verran oli viileä paikka, että takki piti olla päällä. Ihmisiä tapahtuma veti todella runsaasti. Tietysti tapahtumassa oli muistettu erityisesti lapsia, joille oli järjestetty monenlaista ohjelmaa, joulupukkia unohtamatta.


 Myyntipöydältäni löytyi monenlaista hyvää. Saaristolaisleipää tein paljon ja laitoinpa sitä maistiaisiksikin. Joulupusseista löytyi pipareita. Kerrostelineessä oli Suklaapalleroita ja Marsipaani-aprikoosi konvehteja. Taatelikakkuja ja hedelmäkakkuja löytyi myös. Valkosuklaa-appelsiinipikkuleivät olivat suosittuja ja bostonpullatkin tekivät kauppansa.


 Monet ihastuivat tekemiini marsipaanikoristeisiin appelsiini-muffineihin. Pakkasin laatikoihin valmiiksi kuusi kappaletta ja nopeasti tekivät kauppansa.Näyttihän ne kieltämättä herkulliselta.


 Marsipaanin värejä vaihtamalla sai vähän vaihtelua. Kotiin kun teen muffineita tarjolle, pursotan yleensä päälle jotakin hyvää. Mutta pursotuksilla koristelluiden muffineiden kuljetus paikan päälle, olisi saattanut vaatia veronsa. Tämä marsipaani oli siinä tapauksessa parempi vaihtoehto.


 Tässä samoja appelsiinimuffineita, mutta kuorrutus on mansikkatomusokerista ja päällä koristerakeita. Nämä makeat herkut olivat varsinkin lasten mieleen.


 Nämä makeat  on tehty mantelimassasta ja aprikoosipaloista. Päällä suklaata ja koristerakeita.  Palleroiset pakkasin pieniin sellofaanipusseihin. Olivat aika isoja, joten pakkasin pusseihin vain 10 kappaletta.


 Tein myös kaksi täytekakkua myyntiin. Kovasti ihmiset niihin ihastuivat, mutta ne sain kyllä tuoda takaisin kotiin. Olin saanut päähäni vision, että teen tällaiset "lahjapakettikakut" ja niin myös tein.


Punainen kakku on jo syöty, mutta vihreä on vielä pakastimessa. Marsipaanikakun kun voi huoletta pakastaa.  Joulutapahtuma oli mielestäni todella onnistunut. Sain oikeastaan kaikki tuotteet myytyä eli olen todella tyytyväinen. Jos ensi vuonna samanlainen tapahtuma järjestetään, haluan mukaan ehdottomasti. Tosin leipomuksia pitää olla huomattavasti runsaammin. Paljon enemmän olisivat ostaneet, jos vain olisi ollut mitä myydä. Mutta hyvä näin että menivät kaupaksi, toisinkin olisi voinut olla. Tietysti kotitekoinen on aina hyvää. Kaikki myymäni tuotteet olivat tuoreita eli jos joku halusi säästää ostamansa leipomuksen vaikka jouluksi, sen voi myös pakastaa.
Lisää tällaisia tapahtumia. Minä kun niin pidän leipomisesta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti