lauantai 17. marraskuuta 2012

Keltainen siskonmakkarakeitto


Tein eilen keltaista siskonmakkarakeittoa. Alkuperäinen ohje on Marttojen sivulta. Laitoin keittoon 1kg porkkanoita raastettuna, pieni lanttu raastettuna, 2 sipulia hienonnettuna, 3 valkosipulinkynttä, 2 rkl öljyä, 1 rkl curryä, 1tl kurkumaa, 1 litra vettä, 1 tl maustepippuria, 2 kasvisliemikuutiota, 200g sulatejuustoa ja 500g siskonmakkaroita.
Laitoin kattilan pohjalle öljyn ja kuumensin sen, lisäsin joukkoon carryn ja kurkuman ja sekoitin niitä hetken, lisäsin raasteet ja sipulit sekä liemikuutiot ja litran vettä. Joukkoon vielä maustepippuria ja sulatejuusto pieninä erinä. Sitten keitin seosta n. 10 minuuttia. Lisäsin joukkoon siskonmakkarat ja annoin kiehua taas kymmenisen minuuttia.
Keitto oli taivaallisen hyvää ja maistui vielä tänäänkin lämmitettynä. Suolaa voi tietysti lisätä, mutta meidän mielestämme maku oli juuri tuollaisena loistava. Mukavasti potkua tuli mausteista. Kannattaa kokeilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti