Kokeilin leipoa tänään suklaapikkuleipiä, Kotilieden viime vuoden joulukuun lehden ohjeella. Ajattelin että, pursotettavia pikkuleipiä on vaihteeksi mukava tehdä. En tiedä oliko ohje jollakin tavalla puutteellinen, koska taikina oli aivan hirveän raskasta pursottaa eli liian paksua, vaikka käytin isoa tyllaa. Ohjeessa oli 150g voita, 1dl tomusokeria, 1 munankeltuainen, 2 1/2 dl vehnäjauhoja, 1/2 dl perunajauhoja, 2 rkl kaakaojauhetta, 2 tl vaniljasokeria. Lisäksi laitoin n.1/2 tl leivinjauhetta, vaikka sitä ei ohjeessa ollutkaan. Ihmettelin kyllä kovasti, oliko nostatusaine unohtunut ohjeesta, vai eikö se siihen tosiaankaan kuulunut. No, minä laitoin, eikä siitä ainakaan haittaakaan ollut. Paistoin pikkuleivät 175° n. 10 min. Jäähtyneiden pikkuleipien päälle laitoin tomusokeria. Maku ei mielestäni ollut mitenkään ihmeellinen, mutta tulipahan kokeiltua.
lauantai 17. marraskuuta 2012
Suklaapikkuleipiä
Kokeilin leipoa tänään suklaapikkuleipiä, Kotilieden viime vuoden joulukuun lehden ohjeella. Ajattelin että, pursotettavia pikkuleipiä on vaihteeksi mukava tehdä. En tiedä oliko ohje jollakin tavalla puutteellinen, koska taikina oli aivan hirveän raskasta pursottaa eli liian paksua, vaikka käytin isoa tyllaa. Ohjeessa oli 150g voita, 1dl tomusokeria, 1 munankeltuainen, 2 1/2 dl vehnäjauhoja, 1/2 dl perunajauhoja, 2 rkl kaakaojauhetta, 2 tl vaniljasokeria. Lisäksi laitoin n.1/2 tl leivinjauhetta, vaikka sitä ei ohjeessa ollutkaan. Ihmettelin kyllä kovasti, oliko nostatusaine unohtunut ohjeesta, vai eikö se siihen tosiaankaan kuulunut. No, minä laitoin, eikä siitä ainakaan haittaakaan ollut. Paistoin pikkuleivät 175° n. 10 min. Jäähtyneiden pikkuleipien päälle laitoin tomusokeria. Maku ei mielestäni ollut mitenkään ihmeellinen, mutta tulipahan kokeiltua.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti