torstai 25. heinäkuuta 2013

Tosi suklainen Brownies


 Eilen oli taas leivontapäivä. Ensiksi tein saaristolaisleipätaikinan ja koska sen pitää "nousta" kaksi tuntia, minulla oli hyvää aikaa tehdä toinen leivonnainen ja se oli tällä kertaa Brownies.


 Olen tehnyt samaisen leivonnaisen aiemmin kaksi kertaa. Taikinaan lisäsin rouhittua valko-ja maitosuklaata ja suolapähkinöitä. Koska leivonnaiseen tulee tosi paljon suklaata, myös sulatettuna taikinaan, sopii suolapähkinät mielestäni loistavasti suklaan pariksi. Taikinaanhan voi lisätä periaatteessa mitä vain, esimerkiksi erilaisia pähkinöitä, vaahtokarkkeja ja mitä mieleen juolahtaa. Reseptejä on aina kiva muokkailla. Leivontahan ei saa olla mitään kaavoihin kangistunutta puurtamista. 
Levitin taikinan pienemmälle pellille, jonka vuorasin leivinpaperilla. Taikina näyttää houkuttelevalta jo tässä vaiheessa. Paistoajan kanssa saa olla suhteellisen tarkkana. Browniesinhan kuuluu jäädä keskeltä hieman pehmeäksi, kuin se olisi raaka. Suositus on että paistoaika olisi 30-40 min, mutta jokainen tietää oman uuninsa käyttäytymisen ja paistaa sen mukaisesti.Taikinaan laitoin tietysti paljon suklaata, koska sehän on tämän leivonnaisen idea. Päälle sulatin vielä valkosuklaata, jonka levitin lämpimän kakun päälle ja sitten lusikalla valutin vielä tummaa suklaata joukkoon ja vedin hammastikulla edestakaisin, että sain hieman koristeltua päällistä.


Kuvasta näkee, minkälaiselta Browniesin pitäisi mielestäni näyttää sisältä. Jätin suklaat melko isoiksi paloiksi, enkä rouhinut suolapähkinöitäkään kovin pieneksi. Maku on aivan mielettömän hyvä. Eipä tarvitse kovin suurta palasta syödä, niin on makean nälkä taatusti tyydytetty.
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti