torstai 1. elokuuta 2013

Banaanikakku


 Tänään leivoin banaani-kakun. Huomasin että hedelmäkorissa oli kaksi tosi kypsää banaania ja ei kun kakun tekoon. Kyllähän kypsä banaani toki maistuu paremmalta kuin puoliraaka, mutta nämä olivat jo melkoisen tummia, mutta kakkuun juuri sopivia. Minä olen muutenkin sellainen että saan yhtäkkiä päähäni, että nyt pitää leipoa jotakin. Saatan lähteä vaikka kesken tietokoneella surffauksen keittiöön, kun on tullut mieleen joku leivonnainen, mikä pitää nyt heti alkaa tehdä. Se on aina "heti eikä viidestoista päivä" niinkuin sananlaskussa sanotaan. Leipominen vaan on niin kivaa, ei sitä voi olla tekemättä.


 Tästä kakusta tuli niin kuohkean ihana ja kyllä sitä tuli jo maisteltuakin. Päälle sulatin valkosuklaata pienessä minigrip pussissa, josta pursottelin epämääräisesti kakun päälle ja lopuksi tiputtelin suklaaströsseleitä koristeeksi.


Ohje tähän kakkuun on yksinkertainen:
100 g voita ja 1dl sokeria vaahdotetaan ja joukkoon lisätään 2 kananmunaa yksitellen vatkaten edelleen. Kuivat aineet eli 4dl vehnäjauhoja, 1tl leivinjauhetta ja 2tl vaniljasokeria sekoitetaan keskenään ja lisätään voi,sokeri,munavaahtoon. Lopuksi lisätään 2 muusattua banaania. Paistetaan 175° n.40min. uunista riippuen. Kannattaa kokeilla että kakku on varmasti kypsää. Mutta koska taikinaan tulee banaania,  kypsä kakku tuntuu keskeltä hieman kostealta. 

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti