sunnuntai 12. tammikuuta 2014

Syntymäpäivä kahvit


Tänään vietin syntymäpäiviäni perheen ja ystävien seurassa. Samalla joimme myös poikani syntymäpäiväkahvit. Tein tarjottavaksi marsipaani-sokerimassakakkua. Kakun isomman osan päällystin marsipaanilla ja pienemmän osan sokerimassalla. 
Täytteenä oli omenasosetta ja vaniljavanukasta. Kostutin kakun vaniljamaidolla.


Oranssi ruusu on mielestäni paras, koskaan tekemistäni ruusuista. Olen siihen todella tyytyväinen.  Tämä ruusu on tehty marsipaanista. Pidän todella paljon oranssista väristä, myös aidoissa ruusuissa.Valkoiset ruusut tein sokerimassasta. Ihan hyvin nekin kyllä mielestäni onnistuivat. Kyllä valkoinen väri aidoissakin ruusuissa on todella kaunis.


  Tässä kuvassa kakun toinen valkoinen ruusu. Kun näitä tekeleitäni nyt tässä lähdin analysoimaan, niin tämä on näistä kahdesta valkoisesta, mielestäni paras ja kaunein.  Lisää vaan vielä ruusun teko harjoittelua, niin ehkä se "täydellinenkin" joskus vielä syntyy.


 Tein vielä kahvipöytään tarjottavaksi, myös porkkanakakkua. Sitä aloimme maistelemaan jo perjantaina, kun tyttäreni ystävättärensä saapuivat meille. Hyvin teki tämäkin kakku viikonlopun aikana kauppansa.
Kuorrutus oli samanlainen, minkä tein uudenvuoden aaton porkkanakakkuunkin eli maustamatonta tuorejuustoa ja sulatettua valkkosuklaata. Kuvasta ei kyllä näy, että värjäsin kuorrutteen oranssilla pastavärillä - harmillista kyllä. No, se on tämä vuodenaika, kun kuvat eivät ole välttämättä sellaisia, kun niiden haluaisi olevan. Valoa lisää, niin johan alkaa onnistumaan. Kevättä ja valoisia päiviä odotellessa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti