sunnuntai 19. tammikuuta 2014

Voileipäkakkuja juhlapöytään Ystäväni halusi tyttärensä pojan ristiäisiin tarjottavaksi voileipäkakkuja. Toinen kakku oli kalakakku. Hankin norjanlohifilettä ja savustin sen. Tein lohesta, keitetyistä kananmunista, tillistä ja ranskankermasta tahnan, joka toimi kakun täytteenä. Leipänä käytin paikallisen leipomon maustelimppua ja vaaleata leipää. Kakun kuorrutus oli ruohosipulituorejuustoa. Koristeena kylmäsavulohta, limen siivuja ja tilliä. Toivomus oli, että koristelu olisi hillitty.
Kalakakku on aina ollut oma suosikkini voileipäkakuista. Isompiin juhliin kannattaa tietysti laittaa tarjolle, niin kala- kuin kinkkukakkuakin. Hyvin monet ihmiset kun ovat valitettavasti kalalle allergisia.
Toiseksi kakuksi tein kinkkuvoileipäkakun. Täyteenä oli kinkusta, paprikasta, majoneesista ja ruohosipulituorejuustosta tehtyä seosta. Leipinä käytin samanlaisia kuin lohikakussakin. Kuorrutus kakussa oli myös ruohosipulituorejuustoa. Koristeina keittokinkkua, balkaninmakkaraa, tomaattia ja herneenversoja. Tähänkään kakkuun ei haluttu liikaa koristeita.
On mukavaa, että voileipäkakut ovat tulleet taas takaisin juhlapöytiin. Mielestäni oli sellainen vaihe,  että niitä ei juurikaan juhlapöydissä näkynyt. Miksi näin, sitä en tiedä, mutta uskon että voileipäkakkuja pidettiin ehkä jotenkin vanhanaikaisina.  Mikä sen mukavampi tarjottava. Kakusta syö moni ja se on näyttävän näköinen. Ajatellaan vaikka sitä, että tekisimme voileipiä muutamalle kymmenelle hengelle, melkoinen urakka sekin olisi. Jokaiselle hengelle saisi laskea 2-3 voileipää, eikä sekään välttämättä riittäisi. Mikä homma siinä juhlien järjestäjälle olisikaan.Kyllähän voileipäkakun tekotarpeet tulee maksamaan, mutta kyllä voileivätkin kalliiksi tulisivat.  Hyvistä, tuoreista raaka-aineista tehdyt voileipäkakut, ovat varmasti juhlavieraiden suosiossa ja muutenkin monet haluavat nauttia mieluummin suolaista, kuin makeaa tarjottavaa. Tietysti juhlapöytään kuuluu myös täytekakku. Se kyllä yleensä kelpaa kaikille vieraille. 
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti