maanantai 25. elokuuta 2014

Keikalla siirtolapuutarhamökillä


Meidän bändimme TRAP, oli viime lauantaina soitto - ja laulukeikalla Tampereella, eräällä siirtolapuutarha mökillä. Meidät kutsui mökilleen bluesista pitävä naishenkilö. Mehän lähdimme tietysti innolla paikalle.


Bändiimme kuuluu neljä jäsentä. Soittimina on kitaroita, perkussioita ja huuliharppu. Laulamme tietysti myös.  Bändimme nimen keksin minä. Nimi tulee meidän neljän, etunimiemme  ensimmäisistä kirjaimista. Repertuaariimme kuuluu musiikkia laidasta laitaan.


Puitteet olivat silmiähivelevän kauniit. Siirtolapuutarhat ovat kyllä kaupunkilaisten paratiisejä. Pihat ovat niin siistejä ja mikä vihreys ja kukkaloisto on kaikkialla, vaikka olemme jo vähän syksyn tunnelmissa. 


Emäntämme pitää kaikesta kauniista ja monenlaista katseltavaa löytyi hänen puutarhastaan. Portilla meidät otti vastaan pieni karhupatsas. Kaikilla hahmoilla, mitä hänen puutarhastaan löytyy, on myös nimi. Siitä jo tietää, että kaikki on tehty rakkaudella ja hyvällä mielikuvituksella. Kuljin kameran kanssa ympäri puutarhaa ja jatkuvasti löytyi jotakin uutta nähtävää. Pieniä yksityiskohtia oli joka puolella.Tämä pieni kissa oli myös portilla vastaanottamassa tulijoita. Tällaiset pienet asiat, saavat taatusti vieraille hymyn huulille.


Emäntämme oli rakentanut ihanan pation puutarhaansa. Hän käyttää paljon kierrätysmateriaalia,  kaikkeen mitä hän toteuttaa pihallaan. Tila oli todella tunnelmallinen. Pöytä oli jo valmiiksi katettuna vieraita varten. Emäntämme oli kutsunut ystäviään ja mökkinaapureitaan blues-iltaan. 


Puutarhassa oli pieni ihana varastorakennus, jonka ympäriltä löytyi kaikkea satumaista. Paljon lyhtyjä oli joka puolella ja niihin kaikkiin sytytettiin kynttilät. Illan pimeydessä ne tulivat tietysti parhaiten oikeuksiinsa. 


Tässä on kuva varsinaisesta mökistä. Se ei tietenkään suuren suuri ole, niinkuin ei yleensäkään siirtolapuutarhamökit ole, mutta sieltä löytyy kaikki tarvittava ja sehän on tärkeintä.


Puutarhassa oli todella paljon katseltavaa. Ihania asetelmia, paljon tuikkuja ja kynttilöitä.


Tämä yksityiskohta sai kyllä hymyn huulille. Tässä kiteytyy mielestäni tällaisen mökin tarkoitus, toinen sammakoista menee kovaa vauhtia ja touhuaa, toinen taas ottaa rennosti ja lekottelee. Juuri näinhän meidän ihmisten pitäisi mökkielämää viettää, ahkeroida ja levätä, sopivassa suhteessa.


Puutarhasta löytyi ihana pöytä, jonka meinasin napata kainalooni, kotiinviemisiksi. Olin aivan myyty kun tämän näin. Harmi kun jäi kysymättä emännältä, mistä hän on pöydän hankkinut.


Minulle, joka olen lyhtyhullu, riitti ihasteltavaa joka puolella. Voiko olla paljon kauniinpaa kuin tämä.


Patiolla riitti ihania lyhtyjä ja kynttilöitä myös joka puolella. Tunnelmallista todellakin.


Ja lyhtyjä lisää. Harmittelen sitä, kun en ottanut kuvia illan pimetessä, kaikista ihanista lyhdyistä. No, silloin soitettiin ja laulettiin ihanalle yleisölle.


Ilta oli todella ihana. Kuohuviinillä skoolasimme illan käyntiin ja sitten nautittiin herkullisista pöydän antimista. Emäntämme seurassa ei todellakaan pitkästynyt, hän on niin seurallinen ja ihana. Hän kertoi, miten hän on rakentanut puutarhaansa rakkaudella kaikkeen kauniiseen ja kuinka tärkeä paikka on hänelle. Saimme tutustua hänen ystäviinsä ja mökkinaapureihinsa. Ihania ihmisiä kaikki. Kiitos ihanalle emännällemme, että kutsuit meidät paratiisiisi. Tulemme mielellämme toistekkin. Oli ihanaa esiintyä niin vastaanottavalle yleisölle. Olitte ihania kaikki.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti