sunnuntai 10. elokuuta 2014

Mansikkakermakakkua


Tein lapsuuden ystävälleni syntymäpäiväkakun, kun hän vieraili meillä. Olin miettinyt valmiiksi, millaisen teen. No, kaikki ei sitten mennytkään ihan suunnitelmien mukaan. Ensinnäkin, unohdin ostaa kaupasta kunnon laktoositonta kuohukermaa, jota aina käytän kermakakkujen teossa. Poikkesin sitten kotiin tullessa pienempään kauppaan sitä ostamaan. Kuinka ollakkaan, siitä kaupasta ei löytynytkään muuta kuin vispikermaa. Olin sitä toki joskus käyttänyt, joten ajattelin että kyllä se kelpaa.
Suunnitelmissani oli pursottaa kakun reunaan "ruusupursotukset". Se jäikin sitten vain suunnitteluasteelle. Vatkasin virpikermaa iät ja ajat, eikä siitä vain alkanut muodostua kunnon jämäkkää vaahtoa. Hermot alkoivat jo mennä siinä vaiheessa ja heitin hyvästit ajatukselle "hienoista ruusupursotuksista". Kyllä harmitti todella paljon. Ei auttanut muuta kuin levittää kerma kakun päälle. 


Kerma oli niin löysää, että ihme kun se yleensäkään pysyi kakun päällä. Otin sitten kuvioraapan ja vetäisin sillä kakun ympäri. Täytyy kyllä sanoa, että ei ole kehumista tämän kakun ulkonäössä.
Ainoa lohdutus tässä kakussa oli se, että se onneksi maistui hyvältä. Täytteeksi laitoin taas vaniljavaahtoa ja tuoreita mansikoita. Kerman värjäsin punaisella tomuvärillä.
Ajattelin kuitenkin laittaa kuvan kakusta tänne blogiini, koska kyllä niitä epäonnistumisiakin tulee kaikille. Se tietysti aina harmittaa, kun on jotain suunnitellut tekevänsä ja se meneekin mönkään.
Tiedänpähän nyt, että vispikermaa ei enää koskaan löydy meidän jääkaapista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti