tiistai 5. elokuuta 2014

Rippijuhlaan kakkuja


Tein sunnuntaina tuttavan lapsenlapselle, kaksi marsipaanikakkua hänen rippijuhliinsa. Yhdessä tytön äidin kanssa tulimme siihen tulokseen, että marsipaanikakku on kestävämpi näin kovilla helteillä. Kerma kun ei oikein pidä helteestä. Saattaa olla, että se ei vatkaannu vaahdoksi lainkaan tai sitten menee helposti yli. Pursotukset taas ei tietenkään onnistu, jos vaahto on vähänkin löysää. Tuleehan toki marsipaaninkin alle kermavaahtoa, mutta se on eri asia. Kyllä se siellä valumatta pysyy.


Täytteeksi kakkuihin laitoin hieman mansikkahilloa, jonka päälle tuli vaniljavaahtoa ja tuoreita mansikoita paloina. Kostutin kakut taas vaniljamaidolla.
Koristeiksi toivottiin tytön mieliväreistä ruusut ja lisäksi tein sokerimassasta ruusuihin lehdet.  Rippijuhlan aihe haluttiin tietysti myös näkyviin. Niinpä tein harmaasta sokerimassasta ristit, joihin suihkautin helmiäis-suihketta.


  Helmiäis suihkun saivat myös ruusut ja lehdetkin. Ketjut risteihin, tein pehmeistä hopeakuulista. Onneksi ne kamalat kivikovat hopeakuulat on vedetty pois myynnistä ja tilalle on tullut pehmeät kuulat. Taisi monelta ihmiseltä katketa hampaat ja lähteä paikat irti, kovia helmiä pureskellessaan.


Näin jälkeenpäin ajatellen, olisin voinut kyllä yrittää tehdä hieman pidemmät "ketjut". Mutta jos totta puhun, niin oli sitten todella hankala liimata helmiä paikoilleen. Jonkinlaiset pinsetit olisivat ehkä olleet paikallaan.

Kakkuihin olen todella tyytyväinen. Marsipaanien asettelu kakkujen päälle onnistui täydellisesti, yhtään ryppyä ei ollut missään. Hei, minä alan kehittyä. No, kun vaan muistaa kaulita riittävän suuren "laatan" marsipaania, niin onnistuu varmasti.
Vielä kun kaupasta saisi tällaista puhtaan valkoista marsipaania, ettei joka kerta tarvitsisi sitä erikseen värjätä valkoisemmaksi pastavärillä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti