maanantai 4. elokuuta 2014

Pitkä viikonloppu Helsingissä


Pahoittelut pitkästä postaustauosta, sillä meidän tietokoneesta hajosi näyttö. Tietysti tauko on joskus ihan paikallaan, mutta ei tietenkään tästä syystä. Olin lähdössä Helsinkiin seuraavana päivänä pitkäksi viikonlopuksi, kun näyttö tilttasi. Eipä tarvinnut kärsiä vieroitusoireita, vaikka ei voinutkaan  käyttää tietokonetta. No, onneksi puhelimellani voi surffata netissä.

Tässä muutama kuva rentouttavasta Helsingin matkasta. Tyttärelläni ja hänen miehellään oli muutto edessä ja menin hieman auttamaan pakkauspuuhissa. Ehdimme kyllä pitkän viikonlopun aikana muutakin, kuin vain pakata muuttolaatikoita.

Perjantai-iltana lähdimme nauttimaan kauniista kesä-illasta Kappelin terassille. Kyllä oli paljon porukkaa liikkeellä. Oli mukava kävellä kauniissa illassa Katajanokalta Esplanadille ja sitten taas takaisin kotiin.


Lauantai-aamuksi oli tyttäreni varannut pöydän, Fazerin brunssille. Oli ihanaa istua rauhassa jutellen ja nauttien ihanista herkuista, ilman kiirettä.Tarkoituksena oli brunssin jälkeen lähteä Hietsun kirppikselle kiertelemään. No, menimmekin sinne, mutta siellä ei poikkeuksellisesti ollutkaan kirpputoria, vaan Neste Oil ralli tapahtuma. Lähdimme takaisin, kiertelemään vähän kauppoja.


Lauantai-iltana päätimme herkutella hyvillä juustoilla ja punaviinillä. Ostimme juustojen seuraksi,  ihanan valikoiman erilaisia hilloja. Oi kuinka ihanalta kaikki maistuikaan. Juustojen seurana  nautimme elokuvasta, 12 vuotta orjana. Todella vaikuttava elokuva.


Sunnuntaina päätimme lähteä uudelleen Hietsun kirppikselle, jossa nyt oli tori täynnä myyjiä. Poikkesimme ensin Stoccan Robert`s coffeesta ostamaan Vanilla light shakes´it. En ollut aikaisemmin kyseistä juomaa maistanutkaan, mutta luotin tyttäreni makuun ja halusin samanlaisen kuin hänkin valitsi. Kyllä oli taivaallisen hyvää. Kylmää ja ihanan virkistävää. Jaksoi hyvin kävellä paahtavassa helteessä, Hietalahden torille, nauttien samalla ihanasta kylmästä juomasta.

Kirpparilta tuli hankittua muutama cd-levy, meksikolainen marakassi ja yksi nuori mies antoi ilmaiseksi suomi-ranska-suomi sanakirjan minulle. Ei huolinut siitä rahaa, vaikka kuinka tyrkytin. Ilmeisesti hän halusi tavaroistaan eroon, eikä raha ollut niin tärkeää. Sehän sopi minulle tietysti, ei siinä mitään. Kirja on tosi paksu ja maksaa kirjakaupoissa useita kymmeniä euroja. No, se oli minun onneni.
Kirppiskiertelyn jälkeen, kävimme lounaalla Teatterilla. Siellä pitää käydä aina, kun Helsingissä vierailen. Sieltä löytyy niin herkulliset salaatit. Suosittelen.
Sitten takaisin Katajanokalle ja taas pakkauspuuhiin.

Maanataina-iltana sitten palasin taas kotiin. Kiitos rakkaalle tyttärelleni, ihanasta viikonlopusta taas Helsingissä. Jos joskus muuttaisin jonnekkin täältä kotikaupungistani, paikka olisi taatusti Helsinki. Minusta se vaan on kaunein kaupunki koko suomessa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti