keskiviikko 17. syyskuuta 2014

Gluteenittomia pikkupizzoja


Kylläpä onkin taas vierähtänyt aikaa edellisestä postauksesta. Mihinkähän tämä aika oikein kuluu. Sitäkään en halua allekirjoittaa, että eläkeläisellä olisi aina kiire. 
No, nyt kuitenkin taas tuli leivottuakin jotain. Tein tuttavalle gluteenittomia leivonnaisia.

Ensimmäisenä esittelen gluteenittomat pienet jauhelihapitzat.

Ohjeenkin laitan teille, jos joku haluaa näitä kokeilla.

3 dl perunamuusijauhetta
7 dl gluteenittomia jauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 tl suolaa
200 g pehmeää voita
4 dl kylmää vettä

Kuivat aineet sekoitetaan sekaisin, joukkoon pehmeä voi ja kylmä vesi. Anna taikinan olla jääkaapissa sen aikaa, kun valmistat täytteen.

Täytteeksi laitoin paistettua jauhelihaa, sipulia, paprikaa ja jauhelihamaustetta. Pohjalle ketsuppia ja sen päälle täytteet. Pinnalle vielä juustoraastetta.
Paista 225° n. 15 min.

Olen tehnyt tavallisia pikkupizzoja samalla ohjeella, vaihtamalla gluteenittomat jauhot vehnäjauhoihin. Täytteeksi voi tietysti laittaa mitä mieleen juolahtaa ja mistä pitää.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti