sunnuntai 21. syyskuuta 2014

Mutakakkua


Tein eilen mutakakkua pitkästä aikaa. Minulle tuli niin hirveä suklaan mieliteko ja tämä leivonnainen on todella suklainen. Olen aina ollut kova syömään karkkia ja varsinkin salmiakkia. Olen ollut reilu pari viikkoa ilman karamellejä, ihme kyllä. No, kyllä sitä näköjään pystyy mihin, vaan kun tarpeeksi on itsekuria. Täytyy kyllä myöntää, että salmiakki on kyllä mielessä harva se hetki, mutta täytyy pysyä tiukkana. Niinpä suuressa makeannälässäni ajattelin viikonlopun kunniaksi tehdä mutakakkua. Sitä kun syö palasen, niin hetkiin ei tee makeaa mieli.



Mutakakunhan kuuluu olla sisältä todella valuvan pehmeä. Uskoisin, että nyt onnistuin tekemään siitä juuri sellaisen, kun sen pitäisikin olla. 

Laitan tähän ohjeen, millä minä mutakakkua teen. Ohjeitahan löytyy netistä vaikka kuinka paljon, mutta tässä taas yksi.

200 g voita
200 g tummaa suklaata
2 dl vehnäjauhoja
2 rkl kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta
ripaus suolaa
3 kananmunaa
2 dl sokeria

Sulata voi ja palottele suklaa kattilaan. Sekoita suklaata niin kauan, että se sulaa voin joukkoon. Laita voi-suklaaseos kulhoon ja sekoita kuivat aineet joukkoon.
Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita muna-sokerivaahtoon suklaaseos varovasti nostellen.
Vuoraa irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla ja rasvaa ja leivitä reunat. Valuta taikina vuokaan ( halkaisija n. 24cm) Paista 200° n. 25 min. Voit koristella kakun vaikka tomusokerilla.



Herkuttelin ihanalla suklaisella mutakakulla kermavaahdon kera. Tämä vie kyllä kielen mennessään. Koska kakku on todella makeaa, sitä ei pysty sentään koko kakkua kerralla pistelemään, onneksi. Helppo ja nopea kakku. Kannattaa kokeilla.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti