maanantai 27. lokakuuta 2014

Herkullisia pullia


Viime perjantai oli taas leivontapäivä. Pakastin huuteli täytettä hyllyilleen, joten ei muuta kuin tuumasta toimeen ja leipomaan. Pullataikinani sisältää aina kunnon aineita eli voita ja sokeria riittävästi ja tietysti muut asiaankuuluvat tarveaineet. Nesteen määrä on aina litra maitoa, lisäksi kaksi kananmunaa, runsaasti voita, sokeria, kardemummaa, suolaa, hiivaa ja vehnäjauhoja. Käsin en ole enää vuosiin taikinaa alustanut, vaan siihen minulla on kone apuna.  Tällä kertaa tein omena-kaneli-marmelaadi pullia. Laitoin pullat paperivuokiin ja kun ne olivat hiukan jäähtyneet, pursotin päälle tomusokeri/vesi kuorrutukset. 


Parhaat pullat tulee, kun muistaa jättää taikinan mahdollisimman löysäksi. Leipoessa voi sitten lisätä jauhoja, jos taikina tuntuu liian löysältä. Minä en koskaan mittaa jauhojen määrää. Kokeilen vain kädellä, koska taikina tuntuu sopivalta. Mutta jos haluaa tietää tarkan jauhomäärän, niin jauhopussin kyljestä yleensä löytyy ohje.


Koska tein taas litran taikinan, niin valmiita pullia tuli melkoinen määrä. Päätin tehdä myös voisilmäpullia. Ne ovat helppoja ja nopeita valmistaa. Pyöritellään tavallisia pyöreitä pikkupullia ja leikataan päälle ristiin kolo, jonne laitetaan pieni palanen voita ja hienoa sokeria.


Nämäkin ovat todella herkullisia, vaikka ovat hyvin yksinkertaisia valmistaa. Kyllä voi ja sokeri on vaan leivonnassa tärkeässä roolissa. Nyt on taas pakastimessa kahvipöytään pullaa.

2 kommenttia: