perjantai 24. lokakuuta 2014

Omenapiirakoita pakastimeenMeidän puutarhassa on muutama omenapuu, niinkuin olen joskus kertonutkin. Tänä vuonna tuli todella hyvä omenasato ja kyllä niitä on tullut syötyäkin, oikein urakalla. Olen tehnyt tietysti myös omenasosetta - ja mehuakin. Yksi omenapuistamme on ns. talvilajike. Olen jotenkin vierastanut tämän puun omenoita, enkä ole niistä oikein koskaan tehnyt mitään, mutta nyt oli aivan pakko kun puu on täynnä upeita isoja punaisia omenoita. Kuori näissä omenoissa on paksumpi, tietysti siitä syystä että ne kestää vaikka pienen pakkasenkin. No, joka tapauksessa, ryhdyin tekemään pari piirakkaa näin herkullisen näköisistä punaposkista. Maistuivat kyllä ihan sellaisenaankin todella hyviltä ja mehukkailta.
Ohje piirakoihin oli vanha tuttu piimäpiirakka. Ohje löytyy Kakkuja ja piiraita tunnisteen alta ja sieltä postauksesta Piimäpiirakka. Kuorin omenat ja leikkasin siivuiksi ja asettelin taikinan päälle. Sitten ripottelin päälle hieman kanelia. Kuorrute on tällä kertaa kermaviilistä eli kaksi purkillista kermaviiliä, kaksi kananmunaa ja vaniljasokeria.
Tarkoitus oli siis tehdä piirakat vierasvaraksi pakastimeen, joten pakkasin palat rasiaan ja laitoin pakastimeen odottamaan vieraita.
Toisen piirakan tein raastetusta omenasta. Taikinan päälle paljon raastettua omenaa ja taikinamurua. Tämä piirakka maistuu ihanalta joko vaniljakastikkeen tai jäätelön kanssa.
Taas pakkasin palat rasiaan ja laitoin pakastimeen. Sieltä on mukava ottaa aina niin monta palaa kuin haluaa, eikä tarvitse kaikkia kerralla ottaa sulamaan. Ei tule itselle sitten niin kovaa houkutusta herkutella. Jos teillä on puutarhassanne vielä omenoita, kannattaa niistä tehdä muutama piirakka pakastimeen, vaikka tällä helpolla piimäpiirakan ohjeella.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti