sunnuntai 19. lokakuuta 2014

Matkakuumeessa

Kuva Finnmatkat
 Taas on ollut blogissa taukoa. Johtunee kaiketi siitäkin, kun ollaan tyttären kanssa mietitty lomakohdetta. Minulla on krooninen matkakuume, joka ei taltu muuten kuin matkalle lähtemällä. Olemme siis lähdössä tyttäreni kanssa ensi kuussa Kap Verdelle lomailemaan. Odotamme sitä jo kovasti. Lomakuume valtaa viimeistään siinä vaiheessa, kun katsoo ulos, missä välillä sataa vettä ja toisena aamuna on auton ikkunat jäässä. Kohde on meille kummallekkin uusi ja tuntematon. Lämpötila on yksi tärkeä kriteeri lomakohdetta valitessa. Mitä sitä nyt palelemaan viitsii lähteä lomalle. Täällä Suomessa saa tähän aikaan vuodesta kyllä palella ihan tarpeeksi ja paukkupakkasten tullessa vielä enemmän.

Kuva Finnmatkat
 Kap Verdeenhän kuuluu monta pientä saarta ja ne sijaitsevat Länsi Afrikan mantereesta n. 450 km Atlantille. Hiekkarantoja riittää silmän kantamattomiin ja ihanaa turkoosia merta. Ylimmäinen kuva on tulevasta hotellistamme ja alakuva hotellin rannasta. Vaikka sanotaan, että odottavan aika on pitkää, luulen että nämä muutamat viikot menevät kuin siivillä, kun on mitä odottaa ja fiilistellä.


Edellinen matkamme suuntautui v. 2012 Lontooseen. Olin usein haaveillut, että pääsisin joskus siellä käymään ja niin se matka sitten toteutui, tyttären ja vävyn seurassa. Olimme Lontoossa neljä yötä ja paljon näimme sinäkin aikana. Tosin siellä kyllä saisi aikansa kulumaan, vaikka kuinka pitkään. Ihana kaupunki, varsinainen metropoli, jossa näkee ihmisiä monista eri maista. Minä kun olen tällainen kuninkaallisia fanittava, niin oli ihana nähdä myös Buckinghamin palatsi. Mahtava kokemus koko Lontoo. Toivottavasti vielä joskus pääsen sinne uudelleen.


 Casablancassa, Marokossa olin syyskuussa v. 2011. Tämä matka oli ollut haaveissani jo todella kauan. Oikeastaan siitä asti, kun lapsuudenystäväni sinne muutti, liki kolmekymmentä vuotta sitten.  Onneksi tämäkin matka toteutui. Seurueeseeni kuului poikani, tyttäreni ja hänen miehensä. Ystäväni esitteli meille paljon nähtävyyksiä Casablancassa ja viikonlopun saimme viettää isäntäväen kanssa vielä Marrakeshissa, jonka hotellista yllä oleva kuva on otettu. Aivan mielettömän ihana paikka ja isäntäperheemme sanoinkuvaamaton vieraanvaraisuus oli jotain mitä emme unohda koskaan.

Kuva Finnmatkat
 Thaimaassa kävimme mieheni kanssa tammikuussa v. 2006. Paikka oli Phuket ja loma oli todella ihana ja rentouttava. Lomamme kesti kaksi viikkoa ja siinä ajassa ehtii todella jo päästä kunnolla lomatunnelmaan. Thaimaalainen ruokahan on maailmankuulua. Se on todella herkullista ja monipuolista. Söimme niin ravintoloissa, kuin katukeittiöissäkin ja ruoka oli joka puolella yhtä hyvää. Aurinkohan siellä paistaa aina ja sehän on tärkeä kriteeri lomakohdetta valittaessa. Jos jotain miinusta haluaa hakea, niin pitkä lentomatka ei ole kaikkien mieleen. Mutta sen kyllä kestää, kun kohde on mieleinen.

Kuva images.jpg/google
 Ensimmäinen yhteinen matkamme mieheni kanssa oli marraskuussa v. 2000 Hurghadaan Egyptiin. Egypti on lämmin lomakohde, tosin nykyään monet miettii toisenkin kerran sinne matkustamista, maassa tapahtuvien levottomuuksien takia. Jopa silloin v. 2000 piti poliisisaattueessa viedä turisteja esim. Luxoriin, missä mekin mieheni kanssa kävimme.

Kuva Luxor-info.net
Aamulla aikaisin lähdimme bussilla kohti Luxoria. Saattueessa joutui menemään muutkin sinne matkustavat, myös henkilöautot, ei pelkästään turistibussit. Karnakin temppeli, kuninkaiden laakso, Hatsepsutin temppeli, tässä muutama kohde Luxorin retkellämme. Uskomattomia nähtävyyksiä faaraoiden ajoilta. Ei voi oikein käsittää, kuinka nämä kaikki uskomattomat paikat on voinut säilyä näin pitkään, ettei kukaan ole tuhonnut niitä. Upeita paikkoja ja kokemuksia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti