Tein viikolla gluteenittomia "herrasväen" pikkuleipiä. Olen tehnyt tällä samalla ohjeella useamman kerran, näitä hillotäytteisiä pikkuleipiä.
250g voita
2 dl sokeria
1 kananmuna
6 dl gluteenitonta jauhoseosta
1/2 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
Vaahdota voi ja sokeri vaahdoksi ja lisää joukkoon kananmuna. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinan joukkoon. Laita taikina jääkaappiin kovettumaan.
Kun taikinaa alkaa työstämään, se on todella kovaa ja aika hankalaa käsitellä, mutta kun vaivaat sitä hetken, se onkin jo ihan helppo kaulita. Mallin voit päättää mielesi mukaan. Kaulitse siis taikinaa, mutta ei liian ohueksi.
Paista 170° n. 6-7 min.
Ole tarkkana paistoajan kanssa, koska pikkuleipien kuuluukin olla hyvin vaaleita.
Laita pikkuleipien väliin mieleisesi täyte. Näissä pikkuleivissä olen käyttänyt aprikoosihilloa. Koristelin pikkuleivät pienellä sokerimassasydämellä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti