perjantai 6. helmikuuta 2015

Herkullisia appelsiini-valkosuklaa pikkuleipiä


Suosikki pikkuleipiäni ovat nämä appelsiini-valkosuklaa pikkuleivät. Näissä yhdistyy appelsiinin raikkaus ja valkosuklaan makeus, ja ne maistuvat taivaalliselta. Näidenkin ohjeen olen löytänyt netin ihmeellisestä maailmasta jo monta vuotta sitten. Laitan teille ohjeen jos haluatte kokeilla.

200 g valkosuklaata rouhittuna karkeaksi ( näissä käytin Maraboun valkoista suklaata)
2 appelsiinin kuoret raastettuna

200g pehmeää voita
1 dl sokeria
1 dl fariinisokeria
1 tl vaniljasokeria
1 kananmuna
4 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1/4 tl suolaa

Vaahdota pehmeä voi ja sokerit vaahdoksi ja lisää joukkoon kananmuna. Lisää massaan raastetut appelsiininkuoret ja rouhittu valkosuklaa. Viimeiseksi lisää taikinaan keskenään sekoitetut kuivat aineet. Laita taikina hetkeksi jääkaappiin viilenemään. Pyöritä mieleisesi kokoisia palloja ja laita pellille. Jätä myös leviämisvaraa. Paista pikkuleivät 200° n. 10min. Tarkkaile pikkuleipiä, etteivät ruskistu liikaa. Jokainen uuni kun paistaa eri tavalla.


Tällaiset pikkuleivät ovat siitä helppoja tehdä, että aina voi muunnella ohjetta mielensä mukaan. Olen joskus vaihtanut esim. appelsiinit sitruunoihin. Suklaita on erilaisia, niitä voi vaihdella. Voi myös vielä koristella pikkuleivät. Esimerkiksi kastamalla valkosuklaaseen puolet pikkuleivästä ja koristella joillakin värikkäillä rakeilla. Mutta herkulliselta maistuvat, sen voin taata.

2 kommenttia:

  1. Hei, kivoja ohjeita sulla, hyvän näkösiä leipomuksia! Pitääpä kokeilla näitä pikkuleipiä joskus!
    -karoliina

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei ja kiitos kommentista. Kannattaa kokeilla noita pikkuleipiä, ovat todella hyviä.

      Poista