maanantai 2. helmikuuta 2015

Pullaa monenlaista


Tänään oli pullan leipomis päivä. Olen viimeksi leiponut joulupullaa. Kylläpä onkin aikaa vierähtänyt, nythän on jo helmikuu. Pakasteessa pitää aina olla pullaa, jos joku sattuu poikkeamaan kahville. Hyvin harvoin tulee otettua pakastimesta itselle pullaa ja hyvä niin.
Nämä pullat pitävät sisällään voi-kaneli-sokeriseoksen ja laitoin  ne paperivuokiin siksi koska täyte on sen verran rasvaista, että se olisi valunut pellille.
Kaulitsin ensin ison levyn taikinasta ja levitin seoksen taikinan päälle ja rullasin niin tiukaksi kuin mahdollista, sitten leikkasin n. parin sentin paksuisia siivuja ja laitoin ne paperivuokiin.


Näissäkin pullissa kaulitsin levyn ja levitin sille voita, kanelia ja vaniljasokeria. Leikkasin taikinapyörällä suikaleita ja käänsin niistä kierteisiä eli otin suikaleiden päistä kiinni ja käänsin eri suuntiin, että ne meni kierteelle ja sitten kieputin pyöreiksi. Kuulostaapa todella hankalalta, mutta sitä se ei todellakaan ole. Sitten voitelu kananmunalla ja raesokeria päälle.Pyöreitä pulliakin piti tehdä jo valmiiksi laskiaista varten. Sitten ei tarvitse muuta kuin halkaista pullat, laittaa hilloa sisään, vatkata kermavaahtoa ja pursottaa täytteeksi. Tomusokerilla voi vielä hunnuttaa pullat. Laskiaspullat ovat niin hyviä ja itsetehdyistä pullista tehtynä kaiken parhaita.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti