keskiviikko 22. kesäkuuta 2016

Mangotuorejuusto kakkuja


Kummipoikamme pääsi ripille viime sunnuntaina ja hänelle pidettiin tietysti juhlat. Sisareni pyysi minua tekemään kahvipöytään tarjottavia. Kummipoikamme toivomuksesta, tein mangotuorejuustokakkua kaksin kappalein. Koska vieraita oli paljon, piti kakkujenkin olla riittävän suuria. Nämä kakut ovat n. 30cm halkaisijaltaan. Pohjiksi käytin digestive keksejä ja sulatettua voita.


Kakkumassaan laitoin 2 1/2 purkillista (a`2,5dl) Flora-vanillaa, 2 rasiaa Valion Eila mangotuorejuustoa, 2 prk Piltti mangososetta ja hieman keltaista pastaväriä. Laitoin kahdeksan  liivatelehteä pehmenemään kylmään veteen.  Sekoitin pehmenneet liivatelehdet pieneen määrään kuumaa vettä ja lisäsin hitaasti massan joukkoon, varovasti sekoittaen. Tämä ohje on siis yhteen kakkuun.
Päällystin kakun Piltti mangososeella. 4 prk sosetta ja n. 3dl hyytelösokeria, keitä sosetta hetki.  Anna soseen jäähtyä hyvin ennen kuin levität sen kakun päälle.
Koristelun toteutti tyttäreni. Koristeiden alla on valkosuklaata rouhittuna ja koristeena tuoreita aprikooseja lohkoina ja mansikoita. Valkoiset ruusut ovat sokerimassaa.
Käytän vuoassa aina reunakalvoa, jolloin kakkumassa ei tartu vuoan reunoihin ja samalla voi myös tehdä korkeamman kakun, kun kalvo tulee kakkuvuoan reunojen yli.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti