sunnuntai 29. joulukuuta 2013

Joulun kuulumisetJoulu on taas vietetty. Pyhät meni jotenkin tosi nopeasti ja muutenkin erilaisella mielellä kuin ennen. Tämä tunne johtuu varmaan osaltani siitä, kun olen kärsinyt kovista polvikivuista jo pidempään. Aatonaattona kävin lääkärissä ja polvea punkteerattiin, mutta nestettä lääkäri ei sieltä pois saanut. Polveen laitettiin sitten kortisonipiikki. Piikin laiton jälkeen olisi tietysti pitänyt olla vähän iisimmin, mutta ei ollut siihen heti mahdollisuutta.
Joulua edeltävä viikko meni taas leivonta harrastuksen parissa tiiviisti. Siitä polvi ei tietenkään tykännyt. Kun olen jotain luvannut tehdä, sen myös teen, vaikka sitten vähän kärsien.
Kova kipu tekee varmaan monesta ihmisestä jotenkin toimettoman. Haluja olisi ollut minullakin kaikenlaista tehdä, mutta en vaan saanut tehtyä tai jaksanut tehdä. No, toivotaan että ensi jouluna olisin,  taas normaali ahkera oma itseni ja jaksaisin tehdä kaiken minkä olen suunnitellutkin tekeväni.
Tässä jouluaaton ruokapöytämme katettuna. Pöytään istuivat poikani, tyttäreni, vävyni, mieheni ja minä. Ruokalistaan kuului perinteiset joulun ruoat eli laatikoista lanttu, porkkana, maksa ja imelletty perunalaatikko. Itse tehty rosolli, smetanasilli, sienisalaatti, graavilohi ynnä muuta herkkua mitä joulupöytäämme aina kuuluu. Perinteistä joulukinkkua tietenkään unohtamatta.  Juomana hyvää punaviiniä.Viime jouluna meillä ei ollutkaan joulukuusta, kun olimme koko joulun mieheni kanssa kahden. Tänä jouluna ajattelin että kuusi on taas oltava,  koska tyttäreni miehensä kanssa tulivat meille jouluksi. Pyhät kuluivat televisiota katsellen, jouluruokia syöden ja suklaalla herkutellen.
Toivottavasti olette nauttineet joulusta ja rakkaittenne seurasta. Hyvin levätyt pyhäpäivät,  auttavat jaksamaan taas arjen kiireet.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti