tiistai 22. huhtikuuta 2014

Kinkku-purjo piirasta


Tein tyttäreni ystävälle kinkkupiiraan. Perusmauilla mentiin. Pohjan tein taas ilman mitään mittauksia, eli oliskohan ollut n. 200g pehmeää voita, leivinjauhetta, hieman suolaa, vehnäjauhoja ja tilkka vettä. Näistä aineksista tein taikinan ja laitoin hetkeksi jääkaappiin viilenemään. Käytin irtopohjavuokaa, jonka pohjalle laitoin leivinpaperin ja reunat voitelin rasvalla ja hieman korppujauhotinkin.
Täytteeseen käytin savukinkkusuikaleita, purjosipulia ohuiksi siivutettuna, kevätsipulin varsia ja pikku tomaatteja halkaistuna.
Purkilliseen ruokakermaa lisäsin kaksi kananmunaa. Lopuksi päälle vielä runsaasti juustoraastetta.

Tämä ohje on helppo, vaikka en mitään mittoja käytäkään. Käsissään sen kyllä tuntee milloin taikina on sopivaa. Se ei saa olla liian löysää, mutta ei tietenkään liian kovaakaan. Näppituntumalla mennään tässäkin tapauksessa. Leipominen ei saa olla niin vakavaa.

Onhan toki paljon erilaisia leivonnaisia, missä pitää olla hyvinkin skarppina eri ainesosien ja määrien kanssa. Joskus on mukava tehdä helppoja ja nopeita versioita ja mitä useammin teet jotakin leivonnaista, sitä helpommaksi sen tekeminen ajan myötä muuttuu.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti