maanantai 21. huhtikuuta 2014

Mustikka-juustokakku


Tein sunnuntain pääsiäisaterian jäkiruoka kahville tarjottavaksi mustikkajuustokakun. Ohje on Herkkuretki-blogista. Kiitos Mailis hyvästä ohjeesta. Tämä oli ensimmäinen kerta kun tein amerikkalaista juustokakkua, mutta ei taatusti viimeinen. Kakku sai kehuja lapsiltani ja vävyltäni ja kyllä mustikkajuustokakku maistuikin todella hyvältä.
Olen tehnyt lukemattomia kertoja tuorejuustokakkuja, niin itselle kuin ystävillekkin, mutta tällainen uunissa paistettava juustokakku on jostain kumman syystä jäänyt kokeilematta. Pidän tästä kakusta paljon enemmän kuin tuorejuustokakuista. Täytteeseen laitoin pakasteestani metsämustikoita ja koristeeksi ostin kaupasta pensasmustikoita. 


Suosittelen kyllä lämpimästi kokeilemaan. Ainoa juttu mikä ensin vähän ihmetytti oli se, että vaikka kakku oli ollut uunissa tunnin, oli täyte silti vielä täysin hyytymätöntä. Tyttäreni alkoi vähän googlettamaan tietoa asiasta ja löytyihän sitä. Kakku hyytyy vasta jäähtyessään ja kuuluukin nauttia vasta seuraavana päivänä. Näin se tämäkin ihmetyksen aihe selvisi.

Katsokaa Herkkuretki-blogista ohje ja kokeilkaa ihanaa ja suussa sulavaa herkkua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti