keskiviikko 23. lokakuuta 2013

Kanelipullia


Eilen oli taas pullan leivonta päivä. Päätin tehdä pelkästään kanelipullia. Kilpakumppanini Anders, Koko Suomi leipoo - kilpailusta, näytti korvapuusti jaksossa kivan tyylin tehdä kanelipullia.  En katsonut mistään sen tarkempia ohjeita, kunhan pyörittelin pitkää taikinanauhaa käsissäni ja yllä - ja alla olevissa kuvissa on lopputulos, minkä näköisiä niistä sitten syntyi. Ihan kiva tyyli tehdä. Saapahan taas hieman vaihtelua pullien ulkonäköön.


 Täytteeseen laitoin tietysti paljon voita, kanelia ja vaniljasokeria. Taikina oli taas niin ihanaa leipoa. Sopiva sitko ja todella hyvä työstää. Olen esitellyt aiemmassa postauksessa, minkälaisella koneella taikinan teen. Tietysti pitää laittaa hyvät aineetkin. Eihän se pelkästä koneesta ole kiinni, minkälaista pullaa tulee. 


Toinen malli kanelipulliin oli perinteisempi, eli kaulitsen taikinasta levyn, laitan täytteet ja käännän puolet levystä toisen päälle. Kaulitsen vielä hieman ja leikkaan taikinapyörällä ohuehkoja "suiruja" ja kieputan sen kierteiseksi ja muotoilen ylläolevassa kuvassa näkyvän pullan muotoon.
Sitten vaan voitelen kananmunalla ja laitan raesokeria päälle. Uunin lämpötila on 225° ja paistan niin kauan, että näyttävät tarpeeksi ruskeilta.

2 kommenttia:

  1. Andersin pullankieputusta ihailin minäkin. Nämä sun tekemät pullat ovat kivannäköisiä, vaihtelua perinteiseen. Pitää testata!

    VastaaPoista
  2. Pullan leipominen on aina kivaa ja on kiva testata myös erilaisia malleja. Ei muuta kun leipomaan vaan.

    VastaaPoista