keskiviikko 2. lokakuuta 2013

Kinuski-kermakakkua


Ystävä pyysi tekemään kinuski-kermakakun. Kakku sai olla vähän pienempi kooltaa ja käytinkin pohjaan ainoastaan kolme kananmunaa. Täytteiden ja pursotusten kanssa kakulle tuli kuitenkin kokoa aivan riittävästi. Ystäväni toive oli, että täytteestä löytyy vadelmahilloa ja lisäksi laitoin vaniljavaahtoa sulatetulla valkosuklaalla.  Kostutin kakun taas vaniljamaidolla. Kinuskin keitän aina kuohukermasta ja fariinisokerista.


Pursotukset tietysti myös kuohukermasta. Käytin melko isoa tyllaa, että sain näyttävät pursotukset.


Koko suomi leipoo-kilpailun nettisivulla on traileri, missä kilpailun toinen tuomari Mika Parviainen opettaa, kuinka tehdään marsipaaniruusuja. Minä olen tehnyt jonkun verran ruusuja itsekkin ja ostinpa jopa pari muottiakin, että saisin kauniimpia ruusuja, mutta eipä se homma niillä onnistunutkaan niinkuin luulin. Mutta tällä Mikan ohjeella, sain mielestäni ihan kauniin näköisiä tuotoksia. Kannattaa katsoa MTV 3 :n Koko Suomi leipoo nettisivuilta hyvät ohjeet ruusujen tekoon.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti