tiistai 8. lokakuuta 2013

Koko Suomi leipoo kilpailun kolmas jakso

Kuva mtv3/koko suomi leipoo
Kolmas Koko Suomi leipoo -kilpailun jakso on takana ja kaikki, jotka sen katsoivat, tietävät, että oli minun vuoroni pudota pois. Kun odotimme teknisen tehtävän julkistamista, en ihan olisi arvannut, että näin alkuvaiheessa oli tehtävänä macaronsit. Olin kyllä miettinyt, että aivan varmasti ne jossakin vaiheessa tehtäväksi tulisivat, koska ovat tänä päivänä niin kovin suosittuja. Pettymys oli kyllä melkoinen, kun kuulin, että todellakin macaronseja tehdään. Toivoin vain mielessäni, että saisin ne onnistumaan, koska ne ovat niin haastavia tehdä. Niinhän tuomaritkin sanoivat, että aika minkä saimme niiden valmistamiseen käyttää, oli jo pelkästään todella lyhyt, ja vielä kaikki muu mikä näiden valmistukseen liittyy. Täytteeksi tuli tehdä Lemon curdiä, jota en ollut koskaan aiemmin valmistanut. Ensimmäinen valmistamani satsi paloi pohjaan, mutta toinen sentään onnistui ja sai jopa tuomareilta kehuja. Macaronsini sitten menivätkin aivan pieleen. Sen tietysti tiesinkin jo tehtävän edetessä, että viimeiseksi tulen niiden osalta jäämään.
Olen tosiaan kolme kertaa saanut macaronsit onnistumaan. Alla olevassa kuvassa olevat, ovat ensimmäiset, jotka koskaan olen tehnyt. Näistä varmaan tuomaritkin sanoisivat, että täydellisiä ovat. Ajattelin silloin, että onpas näiden tekeminen helppoa, vaikka toisin olin kuullut sanottavan. No seuraava kokeilu menikin sitten pieleen.


Alla olevassa kuvassa olevat macaronsit onnistuivat myös erittäin hyvin. Mutta vaikka kilpailussa hävisin macaronsien takia, kyllä minä niitäkin vielä teen. Jos menee pieleen, heitetään huonot roskiin ja yritetään uudelleen paremmalla onnella. Sitä onnea olisi vaan kilpailuunkin tarvinnut, ainakin näiden leivonnaisten osalta.


Taidonnäyte tehtävä "kuppikakut" meni mielestäni osaltani ihan hyvin. Tosin pursotuksia olisi pitänyt jollain tavalla maustaa, tuomareille ei riittänyt tietenkään pelkkä kermavaahto. No, tyhmästä päästä saa kärsiä. Onneksi edes omenan makuiset kuppikakut sai kehuja.

Olen tottakai putoamisestani pettynyt. Olisin kyllä halunnut olla vielä mukana ja näyttää leivontataitojani, mutta näin tässä nyt kävi, ei voi mitään.
Oli kuitenkin aivan mieletön kokemus olla mukana tällaisessa ohjelmassa. Sai tutustua ihaniin ihmisiin, nähdä miten tehdään televisioon ohjelmaa, kokea se kaikki itse. Eihän sitä olisi koskaan osannut kuvitellakkaan pääsevänsä osalliseksi jotain noin mahtavaa. Mutta koska kyseessä on kilpailu, niin se häviö pitää vaan kestää. Mutta niinkuin jossain vaiheessa sanoinkin, niin en ainakaan huonoille hävinnyt. Kaikki ovat todella taitavia. Seuraan mielenkiinnolla ja jännityksellä kanssakilpailijoideni suorituksia kilpailun loppuun asti!

2 kommenttia:

  1. Voi että, minusta olit loistava ohjelmassa! Mutta niinkuin aina kilpailussa, mikä on mielestäni harmi, vain yksi voi voittaa. Olet kyllä taitava leipoja ja omaat ihailtavaa temperamnettia! :)
    Mahtavan näköisiä nuo macaronit, slurps!

    VastaaPoista
  2. Kiitos. Olishan se ollut mahtavaa olla kauemmin mukana, mutta pelin henki, on että tosiaan joku aina joutuu lähtemään. Macaroneja pitäisi tässä taas kokeilla. Toivottavasti taas onnistuu.

    VastaaPoista