keskiviikko 6. marraskuuta 2013

Piimäpiirakka



 Tein pitkästä aikaa "piimäpiirakkaa". Tällä nimellä olen kutsunut tätä piirakkaa, siitä asti kun 80-luvun alussa sain ohjeen ystävältäni. Olen tehnyt sitä lukemattomat kerrat. Piirakan täytteenä olen  käyttänyt monenlaisia hedelmiä ja marjoja. Ohje on todella helppo. Aivan varmasti jokainen saa tämän piirakan onnistumaan. Eli tällaisilla aineilla saadaan aikaan herkullinen piirakka.

4  juomalasillista vehnäjauhoja                    
2  juomalasillista  sokeria                             
250 g sulatettua voita                                   
2 tl soodaa    

Laita kulhoon vehnäjauhot, sokeri ja sooda ja sekoita hyvin. Sulata voi ja kaada kuivien aineiden joukkoon. Sekoita hyvin. Ota taikinasta juomalasillinen taikinamurua talteen.                                               

Lisää taikinaan:
1 kananmuna ( riko rakenne vaikka juomalasissa)
1 juomalasillinen piimää

Levitä taikinaseos uunipellille. Valitse mieleisesi täyte eli marjoja tai hedelmiä. Itse olen käyttänyt esim. puolukoita, omenoita, persikoita, mustikoita ym.
Levitä marjat tai hedelmät taikinan päälle.

Tähän piirakkaan käytin
 2 purkkia (a´2dl) laktoositonta rahkaa
 3 kananmunaa
 1dl sokeria
 2 tl vaniljasokeria

Sekoita aineet keskenään. Kaada rahka-munaseos marjojen tai hedelmien päälle.
Ripottele lopuksi taikinamurua kaiken päällimmäiseksi.
Paista 200° n. 25 min. uunista riippuen.




Piirakan paksuus on siitä kiinni, minkä kokoista juomalasia käytät. Itse mittasin Kartio-lasilla  ja piirakasta tuli juuri sopivan paksu ja niin ihanan mehevä.
Rahkan voi tietysti vaihtaa esim. kermaviiliin tai paksuun jugurttiin tai jättää kokonaan pois. Silloin taikinamurut ripotellaan suoraan marjojen tai hedelmien päälle.
Nautinnollisia hetkiä suussasulavan piirakan seurassa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti