maanantai 23. kesäkuuta 2014

Järjetön matkakuume


Järjettömän matkakuumeen vallassa, oli pakko laittaa muutama reissukuva taas tänne blogiin.  Poden tosiaan aivan mieletöntä matkakuumetta, josta ei taatusti pääse yli, ennenkuin on johonkin suuntaan päässyt matkalle. Enkä tarkoita nyt mitään kotimaan matkaa, vaan haluan jonnekkin ulkomaille ja vähän äkkiä. Edellisestä ulkomaan matkasta tulee syksyllä jo kaksi vuotta, eikä lasketa tähän nyt mitään Ruotsin ja Tallinnan matkaa. Vuonna 2011 olin unelmamatkalla, rakkaan ystäväni ja hänen perheensä luona Marokossa, Casablancassa. Mukana matkalla oli poikani ja tyttäreni miehensä kanssa. Matka Casablancaan oli ollut haaveeni jo todella kauan. Kyllä ne haaveetkin toteutuu, kun vain jaksaa odottaa. Yllä olevassa kuvassa olemme viettämässä viikonloppua Marrakeshissa, aivan upeassa hotellissa. Minä kulutin tietysti mahdollisimman paljon aikaani uima-altaassa.


Casablancahan ei ole tyypillinen rantalomakohde, vaikka lämpötila silloin syyskuussa 2011, olikin todella helteinen. Lämpimässä ja auringossa minä haluaisin olla aina, jos vain mahdollista. Tällainen jatkuva sade, mitä on riittänyt koko juhannuksen, todella masentaa. 


Vuonna 2012 syyskuussa, pääsin matkalle Lontooseen tyttäreni ja vävyni kanssa. Lontoo on kaupunki, jonne olin myös aina haaveillut matkustavani. No, sekin toive sitten toteutui. Lontoo on aivan uskomaton paikka. Paljon ihania vanhoja rakennuksia, todella paljon nähtävää ja uskomaton määrä ihmisiä. Tässä kuvassa olemme Buckinghamin palatsin portin luona. Siellä vartiomiehet kuumissa karhunkarvahatuissaan, vartioivat kuningatarta. Niinkuin kuvasta näkyy, on siellä muutama muukin turisti.


Rakastan kaikkia vanhoja rakennuksia. Pääkaupungissamme Helsingissä on myös todella paljon ihania vanhoja taloja ja Helsinki onkin mielestäni yksi kauneimpia kaupunkeja maailmassa. Tässä ollaan Westminster Abbeyn pihassa. Ihana vanha kirkko, mikä on toiminut kruunajaiskirkkona. Kirkon edustalla on suuri puisto, missä näkyi paljon turisteja ja tietysti paikallisiakin.

Nyt pitää alkaa säästäväiseksi, että pääsisin syksyllä jonnekkin matkalle. Vaikka ei tätä kroonista matkakuumetta taideta kovin helpolla taltuttaa. Jos joskus voittaisi vaikka jostain veikkauksesta paljon rahaa, lähtisin maailmanympärimatkalle. Silloin näkisi paljon maita, se olisi jotain se. Niin tosiaan, kannattaa ehkä alkaa veikatakin, jos veikkausvoitoista haaveilee :))
Tämä oli tällainen matkakuumeisen haaveilupostaus. Mutta ei sitä tiedä, jos vaikka syksyllä pääsisi jollekkin matkalle lähtemään. Siitä haaveillessa, muistellaan tehtyjä matkoja.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti