lauantai 7. heinäkuuta 2012

Mustikkajuustokakku



 Tänään iski leivontainspiraatio ja pitihän sitä heti alkaa hommiin, ettei kohtaus vain mene ohi. Muistin että jääkaapissa on mascarponejuustoa ja vispikermaa sekä pakastimessa mustikoita. Marjat sulamaan mikroon ja vatkaamaan kermaa. Vaahdotetun kerman joukkoon laitoin purkillisen mascarponejuustoa, vaniljasokeria, survottuja mustikoita ja tietysti liivatetta. Massa maistui ainakin tosi hyvälle, saa nähdä onko kakku yhtä hyvää. Uskoisin. Pohjan tein kaapista löytyneistä täytekekseistä ja sulatetusta voista. Viime Helsingin matkalla, kun kävin tyttäreni kanssa Confetissa ostoksilla, löysin sieltä juustokakun teossa hyödyllisen tuotteen eli muovista valmistettua nauhaa, millä vuorataan irtopohjavuoan reunat. Ennen oli hankalaa, kun joutui laittamaan leivinpaperia reunoille ja se kun ei pysynyt teipilläkään paikallaan. Nyt ei ole enää sitä murhetta. Leikkaa vaan sopivan palan reunanauhasta, laittaa leikatut pinnat vastakkain, niin nauha pysyy paikallaan. Loistava keksintö. Koristeeksi laitoin muutaman orvokin. Aidoilla kukilla saa mukavan erilaisen koristelun.
Aitoja ruusuja olen kakkujen päälle laittanut, mutta nyt tuohon kakun väriin sopi mielestäni nuo siniset orvokit.


3 kommenttia:

  1. Hei, onko sinulla ohjetta tuohon mustikkajuustokakkuun? Näyttää tosi herkulta :)

    VastaaPoista
  2. Hei, onko sinulla ohjetta tuohon mustikkajuustokakkuun? Näyttää tosi herkulta :)

    VastaaPoista
  3. Hei, olen laittanut postaukseen vähän summittaista ohjetta. Tämä kun oli sellainen kokeilu. Mutta laitapa vaikka vaahdotettavaa vaniljavaahtoa purkillinen,siis vaahdota se ja lisää rasiallinen mascarponejuustoa ja puolen litran purkillinen survottuja mustikoita sekä sokeria maun mukaan. Pohjaan n. puoli pakettia esim. digestive keksejä ja sulatettua voita n. 50g. Liota 5 kpl liivatelehtiä kylmässä vedessä ja sekoita hyvin, vaikka pieneen määrään sulatetuista mustikoista tulleeseen nesteeseen, jonka kuumennat. Kaada seos vuokaan keksipohjan päälle ja anna hyytyä jääkaapissa muutama tunti. Toivottavasti ohje on riittävän selkeä. Maku tässä kakussa on ihanan raikas ja mustikoita yleensä jokaisen pakastimesta löytyy. Kannattaa kokeilla.

    VastaaPoista