sunnuntai 29. syyskuuta 2013

Kakkuja ompelijalle


 Ystäväni pyysi minua tekemään yrityksensä avajaiskahvitukseen, kaksi isoa täytekakkua. Koska yrityksessä tehdään ompelutöitä, ystäväni luonnollisesti halusi aiheeseen liittyvät kakut. Täytekakkujen piti myös olla isoja. Täytteenä kummassakin kakussa oli omenasosetta ja vaniljavaahtoa, sulatetulla valkosuklaalla ja daim-maitosuklaarouheella. Kostutus vanilja-maidolla.
Kakun päällä on marsipaanilevy ja kuohukerma pursotukset päällä ja reunoilla.


 Pyysin taas poikaani toteuttamaan haastavimman koristeen eli ompelukoneen, kumpaankin kakkuun. Niinpä hän ne sitten toteuttikin taitavilla käsillään.


Muut koristeet ovat minun käsialaani. Tein paljon erikokoisia - ja värisiä nappeja. Pari lankarullaa per kakku, sormustimet, neulat (jotka tosin ovat melkoisen suuria) ja palat "kangasta".
 Kakut ovat koristeiden osalta suht samanlaiset, asettelin ne vain sinne tänne kakun pinnalle.


Poikani tekemät ompelukoneet ovat mielestäni todella hienot. kakun tilaajakin ihasteli sitä pikkutarkkuutta, millä poikani on ne toteuttanut. Jopa lanka näkyy olevan paikallaan ja sekin on marsipaanista tehty. Taitava poikani, kiitos taas avusta.


                                        "Kankaisiin" painoin pitsiliinalla koristeellisen pinnan.  


Tämä kakkuprojekti oli tosi mukava toteuttaa. On aina kiva suunnitella ja miettiä minkälaisia koristeita kakun päälle laittaisi. Katselen usein muista blogeista, miten mahtavia koristeita kakkuharrastajat osaavat tehdä, niin marsipaanista kuin sokerimassastakin. Kilpakumppanini Koko Suomi leipoo kilpailusta eli Sarita, on aivan mestari koristeiden tekemisessä. Kunpa osaisinkin yhtä upeasti omat koristeeni toteuttaa. No, kukin taitojensa ja kykyjensä mukaan, näinhän se menee. Näihin kakkuihin olin kyllä todella tyytyväinen ja niin oli ystävänikin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti