perjantai 16. toukokuuta 2014

Gluteenittomat aprikoosipikkuleivät


Tein viime viikolla taas gluteenittomia pikkuleipiä, samalla vanhalla ohjeella. Käytin "neliapila"muottia. Kappalemäärää tulikin melkoisesti, vaikka taikinan määrä oli saman kuin ennenkin. Taikinan pitää olla jääkaapissa jonkun aikaa, ennenkuin sitä voi alkaa kaulita. Kun taikinan ottaa jääkaapista, se murenee täysin leivinpöydälle, mutta kun sitä vähän aikaa lämmittää käsissään, sitä on ihan mukava työstää.


Tällä kerralla pikkuleipiin tuli täytteeksi aprikoosihilloa. Päälle laitoin marsipaanista ja sokerimassasta "kuorrutuksen".
Suoritin koemaiston yhdestä pikkuleivästä ja se maistui kyllä todella hyvältä. Raikas aprikoosihillo sopi täydellisesti vaniljalta maistuvan pikkuleivän kanssa ja makeat pikkuleivän "kuorrutuksetkaan" eivät maistuneet liian makeilta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti