sunnuntai 25. toukokuuta 2014

Kukkiva puutarha


Kulunut viikko on mennyt terassiprojektin kimpussa. Tosin minä olen ollut vain hanslankarina, poikani toimiessa terassin rakentajana. Vielä en laita kuvia terassista, sillä se ei ole vielä aivan valmis. Leivontatouhut ovat siis olleet katkolla. Itselle tosin olisi pitänyt leipoa, mutta terassin teko on nyt tärkeintä. Tämän, muistaakseni miljoonakellon, sain naapuriltamme jo etukäteis nimipäivälahjana. Laitoin sen pienelle parvekkeellemme amppeliin.


Kävin kuvaamassa myös puutarhassamme, jossa omenapuut kukkii niin ihanasti. Nurmikolta olisi löytynyt kuvattavaksi voikukkiakin, runsaanlaisesti :). Alkuviikolla juuri leikkasin nurmikon ja nyt se on taas niin pitkä. Tänään on tartuttava toimeen ja leikattava nurmikko.


Minusta omenankukka on niin kaunis, harmi vaan että siitä saa nauttia niin vähän aikaa. Kriikunapuussakin oli tänä kesänä runsaasti kukkia, mutta ne ovat jo lakastuneet.


Puutarhastamme löytyy myös tällainen keltainen monivuotinen kukka. Siitä jouduin osan siirtämäänkin, kukkapenkistä toiseen, pois terassin tieltä. Minusta tuo kukka on niin kaunis ja hauras. Jos joku tietää mikä on tämän kukan nimi, kertokaa minullekkin.


Tätä kukkaa olen luullut verenpisaraksi, mutta kun katselin kuvia kyseisestä kukasta, ei tämä kyllä taida verenpisara ollakkaan. Tässä se nähdään, että nämä puutarhan kukat ja kasvit ovat minulle melko tuntemattomia. Sisäkasveista ja leikkokukista tiedän paljon enemmän.
Jos siis joku tunnistaa tämänkin kukan, niin kertokaa minullekkin. Toinen vaihtoehto on että lainaan kirjastosta puutarhakirjan ja menen sen kanssa ulos tunnistelemaan pihamme kasveja.


2 kommenttia:

  1. Särkynyt sydän, löytyy myös valkoisena, vaaleanpunainen on tosin yleisempi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos tiedosta. Pitää varmaan alkaa tutkimaan puutarhakirjoja, jos vaikka niistä oppisi jotakin.

      Poista