perjantai 2. toukokuuta 2014

Wappu-aaton muistelua


Vappua juhlittiin ystävien kanssa. Juhlimiseen kuuluu aina olennaisena osana hyvä ruoka. Tarjoilut jäsjestimme ns. nyyttikesti periaatteella. Meitä oli iltaa viettämässä kahdeksan henkeä. Ilta sujui siis ruoasta ja juomista nauttien. Juomia ei pöydässä näy, ne jäivät kuvaamatta koska ne löytyivät sivupöydältä. Tarjolla oli punaviiniä, valkoviiniä, siideriä, olutta, kuohuviiniä, simaa, boolia ja muita hiukan väkevämpiä juomia. Iltaan kuului tietysti olennaisena osana musiikki ja laulu. Virolaiset ystävämme lauloivat meille oman maansa lauluja. Lauloimpa minäkin ystävän kanssa Saarenmaan valssin, viron kielellä. Instrumentteina oli kitaroita, huuliharppu, ukulele, djempe-rumpu, marakassit ja tamburiini. Soitto soi ja laulu raikui.


Esittelen tässä, mitä meidän ruokapöydästä löytyi. Ystävä teki kahta eri makuista pizzaa, jotka maistuivat kaikille. Kyllä itse tehty on aina parasta. Täytteitä oli runsaasti ja vei kielen mennessään.


 Ystävämme on varsinainen pizzamestari. Olemme saaneet usein nauttia hänen aikaansaannoksiaan.


Minä tein vihreää salaattia, johon laitoin lollo-rossoa, jäävuorisalaattia, tomaattia, kurkkua, punasipulia, tummia viinirypäleitä ja vuohenjuustoa. Päälle lorautin seoksen, jossa oli oliiviöljyä ja mustapippuria. Koristeena basilikaa.


Toisena salaattina oli Lidlissä myytävää perunasalaattia, joka on mielestäni parasta, jos perunasalaatteja arvostellaan. Nakithan kuuluu tietysti aina vappupöytään.


Juustojen ystävinä pöydästä löytyi myös sinihomejuustoa, valkohomejuustoa ja kahta eri tuorejuustoa, makuina valkosipuli-yrtti ja mustapippuri.


Lisäksi vielä tarjosin pieniä kurkkuja, oliiveja, turkinpippureita, hillosipuleita, viinirypäleitä. Yrttivoipatonkia oli tietysti pöydässä myös ja suolakeksejä.

Kiitos ihanasta illasta rakkaat ystävät. Kiitos lauluista, soitoista ja naurusta. On onni omistaa ystäviä, joiden kanssa nauttii yhdessäolosta. Olette rakkaita meille.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti