maanantai 5. toukokuuta 2014

Kinuski-kermakakkuja


Tein viikonloppuna kaksi kinuski-kermakakkua, naapurimme pojanpojan rippijuhlaan. Toiveena oli  kinuskikakku ja niitä tietysti sitten tein. Kinuskin keittäminen vaan on niin tuskastuttavan hidasta.  Keitin molempien kakkujen kinuskit samassa kattilassa, en tosin usko, että se siitä johtui että keittäminen kesti niin kauan. No, valmistuihan se sitten lopultakin.
Täytteeksi kakkuihin laitoin sosetta, missä oli omenaa ja aroniaa.


Koska ripillepäässyt nuori on poika, tein molempiin kakkuihin marsipaanista siniset ruusut.  Mielestäni kinuskikakku ei muuta koristetta kaipaa. Kinuskin pinta kun on niin kaunis, että turha peittää sitä liialla koristemäärällä. Onhan toki kakkuakin helpompi leikata, kun pinta ei ole täynnä koristeita.


Kakut olivat siis aivan samanlaiset, mutta ruusut olivat hieman eri siniset. Suihkautin ruusujen pintaan vielä hieman helmiäis-suihketta. Kakut olivat tehneet hyvin kauppansa, joten ilmeisesti maistuivat hyvältä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti