Äitienpäiväksi tein myös gluteenittomia leivonnaisia, tuttavani pyynnöstä. Toiveena oli vadelmatuorejuustokakku ja vadelmatäytteisiä "herrasväen" leipiä. Juustokakun massan valmistin vaniljavaahdosta, maustamattomasta tuorejuustosta, vadelmahillosta ja liivatteesta, jonka sulatin lämpimässä vadelmamehussa. Pohja gluteenittomista kekseistä ja voisulasta. Päälle toivottiin kiille ja sen valmistin vadelmamehusta, hyytelösokerista ja pienestä tilkasta punaista pastaväriä. Tuttavani laittoi omasta pakastimestaan kakun päälle vadelmia, koristeeksi.
Tällä samalla ohjeella olen tehnyt jo todella monta kertaa, näitä pikkuleipiä. Tällä kertaa täytteeksi toivottiin vadelmahilloa ja päälle marsipaanista vaaleanpunainen pinta. Mietin ensin, että laittaisinko vielä vaikka pieniä kukkia pikkuleipien koristeeksi, mutta en sitten kuitenkaan laittanut. Nämä pikkuleivät näyttävät kyllä kauniilta näinkin.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti