lauantai 23. toukokuuta 2015

Kinkku pasteijoita


Tein viime viikonlopun Koko Suomi leipoo kilpailijoiden tapaamiseen ihania kinkkupasteijoita. Ohjeen löysin netistä ja se on tällainen.

Taikina
150 g voita
5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 prk kermaviiliä

Täyte
n.100 g savukinkkua
1/2 pussia juustoraastetta
purjosipulia tai kevät sipulia
1 rkl sinappia
1/2 tl paprikajauhetta
mustapippuria myllystä pari pyöräytystä

Voiteluun kananmunaa

*Sekoita pehmeään voihin jauho-leivinjauheseos. Lisää kermaviili. Sekoita taikina nopeasti tasaiseksi. Anna taikinan kovettua jääkaapissa suorakaiteen muotoiseksi taputeltuna kelmun sisällä.
*Valmista täyte. Leikkaa kinkku pieniksi kuutioiksi ja hienonna purjo /kevätsipuli. Yhdistä täytteen ainekset.
*Kauli taikina ohueksi levyksi. Leikkaa se taikinapyörällä 8x8 cm neliöiksi tai käytä pasteija muottia. Jaa täyte neliöille/ympyröille. Voitele taikinan reunat vedellä. Taita taikinapalat kolmioiksi, ummista reunat haarukalla painellen tai purista muotilla reunat kiinni.
*Voitele pasteijat munalla ja pistele haarukalla.  Paista 225° n. 12 min.
Tästä määrästä tulee n. 25 kpl.



Suosittelen kokeilemaan näitä pasteijoita, ovat todella helppoja valmistaa ja herkullisen makuisia. Täytettä voi vaihdella mielensä mukaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti