sunnuntai 3. toukokuuta 2015

Wappu munkkeja


Ollaan vielä sen verran vapputunnelmissa ja laitetaan pari kuvaa tekemistäni vappumunkeista. Siitä perinteestä ei voi koskaan luopua, munkkeja on aina tehtävä. Taas tuli niin hyviä, että ei voi sanoin kuvailla. Tein taas todella hyvän taikinan ja hyvistä aineista tietenkin. Paljon voita, paljon sokeria ja kardemummaa ja tietenkin mahdollisimman löysä taikina, niin taatusti tulee hyvää.
Olen aina paistanut (siis keittänyt) munkit oikeassa munkkirasvassa. Monet käyttävät öljyä, mutta minä en pidä siitä, kun öljystä jää liikaa makua munkkeihin. Tämä on minun tapani ja olen sen hyväksi todennut.


Sokeroin munkit aina hienolla Siro-sokerilla. Talous sokeri on usein liian isorakeista ja se ei oikein tartu kunnolla munkkeihin. Kyllä näitä munkkeja syötiinkin vappuna runsaasti, itsetehdyn siman kanssa. Munkkeja ja simaa voi onneksi tehdä muutenkin kun vain vappuna. Mukavaa tarjottavaa esimerkiksi kesän juhliin.

2 kommenttia:

  1. Ooh, no nyt näyttää ja kuulostaa juuri täydellisiltä munkeilta! Alkoi tehdä mieli pyörittää vielä satsi munkkeja ja ostaa Siro-sokeria, kun omiin tuli hieman turhan tiivis taikina ja se sokeri tosiaan ei pysy kniin hyvin. Mmmm tekisi mieli puraista kuvaa. :D

    VastaaPoista
  2. Kiitos, ovatkin melkein täydellisiä. Kokeileppa löysä taikina, niin saat todella pehmeitä ja maukkaita munkkeja ja Siro sokeria päälle tietysti.

    VastaaPoista