maanantai 18. kesäkuuta 2012

Helsingin sykkeessä 150612


 Hyvin nukutun yön jälkeen, menimme aamiaiselle Hotelli Katajanokan Jailbird ravintolaan. Olimme olleet siellä edellisenä iltana myös iltapalalla ja ravintola on tuttu jo aiemmilta käynneiltämme. Vankilafiilis on yritetty säilyttää, koska juomat tarjotaan peltimukeista ja ruoka peltilautasilta. Ruoka on erittäin hyvää ja aamiainenkin oli maittava ja monipuolinen.

 Ravintolan takaosassa oli eristysselli joka on siis säilytetty alkuperäisessä kunnossaan. Ankea paikka tosiaan. Tosin, ei kai vankilan kuulu mikään lepokoti ollakkaan, tai ei ainakaan siihen aikaan ollut, kun Katajanokan vankila vielä oli toiminnassa.

 Rekvisiitaksi selliin oli tuotu lautasellinen näkkileipää. Siinä samassa tilassa siis vangit tekivät kaikki tarpeensa, koska jonkinlainen wc-pönttökin siellä oli.



Tästä ikkunasta ainoa näkymä ulkomaailmaan. Olipahan kokemus käydä tuolla eristyssellissä. En tiedä nukkuivatko vangit pelkällä puupenkillä vai oliko heillä jonkinlainen patja. Tosin, koska kyseessä oli eristysselli, niin voi olla että nukkuivatkin pelkällä kovalla penkillä.


 Aamiaisen jälkeen suuntasimme tyttäreni kanssa taas kiertelemään kaupunkia. Tietysti piti käydä vähän kauppojenkin tarjontaa katsastamassa. Esplanadi on muuten varsinainen kesäkatu. Varmaan jokaisen kahvilan ulkopuolella on pöytiä ja tuoleja. Kyllä niissä sitten väkeä riittääkin kun on kaunis ilma. Harvinaista, että kuvassa näkyvät pöydät ovat tyhjät.


 Tämän liikkeen näyteikkunoissa oli upeita luxuslaukkuja ja kenkiä esillä.


 Olen aina ollut sitä mieltä, että Helsingissä on aivan ihania vanhoja rakennuksia. Niitä on oikeastaan koko keskusta täynnä. Katsoo minnepäin vain, niin aina on silmien edessä joku ihana vanha talo ja siinä upeita yksityiskohtia, mitä haluaisi valokuvata.




 Lounaalle menimme teatterille, nauttimaan ihanat salaatit. Annos on niin valtava, että varmasti nälkä lähtee. Annokseen kuuluu perussalaatti, johon voi itse valita lisukkeet.


 Minä valitsin salaattiini kanaa ja mozzarellaa ja kastikkeeksi carry-hunajakastikkeen.  Maku vei kielen mennessään. Suosittelen kaikille raikkaan salaatin ystäville.


 Esplanadin puistossa on ihania vanhoja kioskeja, jotka ovat aina kesällä auki. Niissä myydään jäätelöä, kahvia ja virvokkeita. Niissäkin riitti asiakkaita, koska ilma oli niin lämmin ja aurinkoinen.


 Kävelimme siis läpi Esplanadin puiston, jossa riitti auringonpalvojia ja muuten aikaansa kuluttajia. Siellä oli myös sotilassoittokunta pitämässä konserttiaan ja turisteja oli todella paljon.


 Havis Amandan patsasta piti tietysti jäädä ihailemaan.  Ostimme läheisestä jäätelökioskista jälkiruoaksi herkulliset jäätelöt. Kesää parhaimmillaan, aurinkoa ja jäätelöä.



 Kauppatorilla kiertelyn jälkeen, suuntasimmekin kohti Katajanokkaa ja tyttäreni ja vävyni kotia.

Pikkulomani Helsingissä oli päättymässä. Lähdimme koko porukalla kohti minun kotiani ja Helsinki jäi taas taakse. Sinne palaan aina mielelläni ja nautin todella siitä kansainvälisestä ilmapiiristä mikä maamme pääkaupungissa vallitsee.  Näkemiin Helsinki, nähdään taas pian.

2 kommenttia:

  1. Kaikkea ihanaa ehditte nähdä ja kokea! Helsinki on erityisen kaunis kesäkaupunki, vaikka viihdyn siellä kyllä ihan mihin aikaan vuodesta tahansa:) Ennen Helsingissä asuneena on ihanaa palata sinne täysin turistina, asua hotellissa ja ihailla maisemia kaikessa rauhassa. Ja ennen kaikkea syödä hyvin!:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minäkin pidän Helsingistä todella paljon. Onneksi tulee käytyä aika usein, kun tyttäreni asuu siellä. Nyt oli tosin poikkeus että yövyimme hotellissa, mutta olihan erilainen reissu kun yleensä.

      Poista